Tavaly év végén jelentették be a Thermonator nevű sétáló robotkutyát. A mechanikus házi kedvenc ugyan nem harapós, de annál veszélyesebb, ugyanis egy orbitális lángszóró van a hátára szerelve.

A termék pedig nemrég debütált az amerikai piacon, így bárki szerezhetnek magának egyet, akinek lapul a pénztárcájában 9420 dollár, ami átszámolva nagyjából 3,4 millió forintnak felel meg.

A Gizmodo azt írja, a robotkutya az ohiói Throwflame nevű lángszórógyártó cég agyszüleménye, amely egy 26 kilogramm súlyú jószág.

A robot 30 láb hosszú sugárban képes tüzet lövellni, és beépített, benzinnel működő üzemanyagtartállyal rendelkezik, emellett pedig egy órán át üzemelő akkumulátorral, lézeres célzószerkezettel is rendelkezik, valamint lidar-térképezésre is képes.

A vállalat még egy applikációt is legyártott hozzá, amivel távolról is vezérelhetjük.

Na de mire lehet jó ez a Süsü-tacskó keverék? Az ohiói vállalat szerint a termék kiválóan alkalmas az erdőtüzek megfékezésére és megelőzésére, a mezőgazdasági gazdálkodásra, az ökológia fenntartására, a szórakoztatásra és az SFX-re, valamint hó- és jégeltakarításra.

Ha mindez pedig nem lenne elég, akkor a cég még egy lángszóró drónt is forgalmaz. 

Már mindenki a végleges időpontra várt, Musk kimondta

Elon Musk bejelentette, hogy a Tesla augusztus 8-án bemutatja „robotaxit”. Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább.