Néhány nappal a Ferihegyi úti baleset előtt kitoloncolták a nepáli csoportot

Moldáv embercsempész juttatta őket vissza az országba.

2024. április 27., 12:28

Szerző:

Néhány nappal a tragikus ferihegyi úti baleset előtt toloncolták ki a körözött, hétfős nepáli csoportot Magyarországról – tudta meg az RTL Híradó. A csoport négy nappal a baleset előtt Bács-Kiskun vármegyében bukott le, másnap kitoloncolták őket. Múlt csütörtökön egy 21 éves moldáv embercsempész hozhatta őket vissza Magyarországra. Akkor este ütköztek frontálisan egy szabályosan közlekedő autóval, amiben ketten meghaltak. Elmenekültek a helyszínről, de az RTL Híradó úgy tudja, ketten a kocsiban hagyták a papírjaikat.

A ferihegyi gyorsforgalmi úton történt közlekedési baleset kapcsán a BRFK hét nepáli állampolgár ellen adott ki elfogatóparancsot. A körözést segítségnyújtás elmulasztása miatt adták ki. Továbbra is keresik őket.  A rendelkezésre álló adatok szerint ők ültek abban a bolgár rendszámú Volkswagen Touaregben, amely 2024. április 18-án 22 óra körül a Budapest XVIII. kerületében, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utca magasságában nekicsapódott egy szemben közlekedő autónak. A vétlen gépkocsit vezető férfi és utasa is meghalt. A rendelkezésre álló adatok szerint a repülőtér irányából a város felé tartó Volkswagen Touareget Iavorschi Nicolai 21 éves moldovai állampolgár vezette, őt is körözi a rendőrség.

Márton René ügyvéd szerint gyakori, hogy az embercsempészek egy kitoloncolás után újra próbálkoznak, mivel addig nem kapják meg a pénzüket, amíg sikerrel nem járnak. A legggyakoribb úticél Németország. Az ügyvéd szerint ha sikerül elfogni a nepáli csoportot, lefolytatják ellenük az eljárást segítségnyújtás elmulasztása miatt, majd ezt követően kitoloncolják őket. A moldáv embercsempész azonban börtönbe kerülhet Magyarországon embercsempészés és közúti baleset okozása miatt, ha elfogják.

(Kiemelt képünk: a mentés és a baleset helyszíne. Képernyőfotó az FKI által közzétett videóból)

Szándékosan savat itattak meg egy férfival még márciusban, mert sokat tud egy kiterjedt csalási ügyről, és el akarták hallgattatni. Az áldozathoz állítólag nem hívtak mentőt, csak kirakták a Péterfy utcai kórháznál. A rendőrség ismeretlen tettes ellen folytat büntetőeljárást - írja az rtl.hu.