„Klubrádió
A lényeg

Magyar Pintérnek: Miniszter úr, vége, le kell tenni a lantot, nyugdíjba kell menni

26/04/2024 19:08

| Szerző: Klubrádió

A bátor, brüsszeli utcai harcos berúgta a kampányt egy zárt magtárban, a győri utcákon meg úgy sétált, mintha kijárási tilalom lenne – mondta Magyar Péter Orbán Viktorról.

Pintér Sándor személyesen felelős minden gyerekért, az egészségüggyel és az oktatással együtt – mondta Magyar Péter tüntetésén a Belügyminisztérium előtt péntek este. „Ha [Pintér] felelősen jár el, belátja, hogy ez együtt így sok. Nem képes ellátni a feladatát, veszélybe sodorja a magyar gyermekek életét. Akkor jár el felelősen, ha azonnali hatállyal lemond, mert nem tudja ellátni a feladatát.” – mondta Magyar, aki szerint a belügyminiszter és a kormány nem biztosítja a gyermekek egészséges testi, értelmi, erkölcsi és érzelmi fejlődését, még az alapvető biztonságot sem.

Azt mondta: eljárt az idő a szemfényvesztés felett, már senki nem veszi be a maszatolást. „Miniszter úr, vége, le kell tenni a lantot, nyugdíjba kell menni, el kell menni az unokákkal foglalkozni.(...)”. „Adják át a helyett visszavonhatatlanul leszerelték, megbuktak a magyar nép előtt”. Arról beszélt, hogy a Tisza Párt megemelné a gondozók és az ápolók bérét. „Lépésről lépesre, tégláról téglára lebontjuk és újjáépítjük azt a romhalmazt, amit ma Magyarországon gyermekvédelemnek csúfolnak”.

Magyar azt ígérte, hogy a Tisza Párt kormányra kerülve megemeli minden egészségügyi, szociális, gyermekvédelmi dolgozó bérét „Lépésről, lépésre, tégláról téglára újraépítjük azt a rendszert, amit ma Magyarországon gyermekvédelemnek csúfolnak” – ismételte meg.

Ma hetedszer is belerúgtak a bicskei gyermekotthon áldozataiba, folytatta beszédét Magyar Péter. Felsorolta lépésről lépésre, hogy hol hibázott a kormány és az állam. Pintér Sándor pedig épp ma érezte szükségét, hogy a Belügyminisztérium és az áldozatok peren kívüli megállapodását megszegve nyilvánosságra hozzák a részleteket. „Ennyit tudnak. Ilyen kormánynak nincs maradása ebben az országban, nincs helye az Európai Unióban. Távozniuk kell” – mondta Magyar az előbbi hírre reflektálva.

„A gyermekvédelmi rendszer rogyadozó intézménye nem airsoft-pálya” – üzente ezután a Megafon munkatársainak, utalva arra, hogy amikor Komlón lerobbant bányáról posztolt képet, a propaganda azzal cukkolta, hogy ott valójában airsoft-pálya működik. Magyar szerint a lerohadt épületek „sok ezer gyermek számára a mindennapok kőkemény valóságát” jelentik. 

 
Fáklyák a tömegben Magyar Péter tüntetésén 04.26-án, kép: Klubrádió
 

„Mi nem nyelveket nem beszélő, drogos, ereszen lemászó képviselőket küldünk Brüsszelbe, hanem nyelveket beszélő, a világ legjobb egyetemein tanuló, felkészült képviselőket” – fogalmazott. Azt is mondta, hogy a Baranya, Békés és Tolna megyei közintézményekben dolgozóknak üzenetet küldtek: ha kimennek a Tisza Párt rendezvényére, kirúgják őket.

Magyar szerint Orbán Viktor, akit a Monty Python Sir Robinjához is hasonlított egy ponton, és Gyurcsány Ferenc nem mert kiállni vitára vele, Deutsch Tamást és Dobrev Klárát küldték maguk helyett. „Én nem szeretek galambokkal sakkozni, de bevállalom, ha két és fél hónap után behívnak élő adásba a köztévébe” – jelentette ki Magyar, aki azt is mondta, hogy 26 százalékon állnak.

Megígérte, hogy győzelmük esetén a propagandaminisztériumot (Rogán Antal kabinetminisztériumát – a szerk.) azonnal kidobják a Karmelita kolostorból, és ott lesz az egészségügyi vagy oktatási minisztérium.

Arról is beszélt, hogy minden magyar békepárti, senki nem akar háborút. Szerinte a kormány a háborúpárti, mert akkor küld magyar katonákat Csádba („a miniszterelnök fiának felügyelete alatt”), amikor a szomszédban dúl háború.

Magyar Péter visszatért az Iránytű Intézet felméréséhez a 26 százalékos adattal. Azt mondta, a megyei jogú városokban csak alig pár százalékra vannak lemaradva a Fidesztől. „Ezt, kedves barátaim, úgy hívják, hogy lőtávolság.” A kutatásra hivatkozva azt is mondta, a fiatalok körében háromszor annyi szavazójuk van, mint a fiatal demokratáknak, vagyis a Fidesznek. Magyar zárásként úgy fogalmazott: „a tavaszi szél Tiszát áraszt”.

A beszéd végén többen fáklyákat kaptak, és egy kék zsinórt indítottak el a tömegben. Ez a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány jelképe, és a gyermekbántalmazást jelképezi. A kék zsinórral elindultak körbevenni a Belügyminisztérium épületét, és a végén legalább jelképesen megpróbálják átadni Pintér Sándor belügyminiszternek.

(via 444.hu, telex.hu)