„Klubrádió
A lényeg

Magyar Péter: Vagy bocsánatot kér Orbán Viktor az áldozatoktól, vagy lemond

26/04/2024 18:03

| Szerző: Klubrádió

Ezrek gyűltek össze a Belügyminisztérium előtt péntek este Magyar Péter tüntetésén, ahol Pintér Sándor belügyminiszter és Orbán Viktor miniszter lemondását is követelik.

Pénteken este 6 órára a Belügyminisztérium elé szervezett tüntetést Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke. A téma a gyermekvédelem, miután a héten kiderült, hogy letartóztatták egy budapesti gyerekotthon pedofil nevelőjét.

A tüntetésen az Országos Közös Akarat képviselője, Szilágyi Kitti azt mondta, hogy a gyerekvédelmi rendszert kizsigerelték, a szakembereket megalázzák minden nap, a kormány képtelen ellátni a feladatait és megvédeni a gyerekeinket.

Szilágyi szerint a gyerekek érdeke pártállástól független, közös ügy, ez az ország valódi közös akarata. Európai szinten is kimagasló gyermekjóléti rendszert kell kialakítani, de a parlamenti népjóléti bizottságának ülésén elutasították a kezdeményezésüket.

 
Magyar Péter tüntetése, kép: Klubrádió
 

Magyar Péter úgy fogalmazott: „Ma Magyarországon olyan kormány van, ami családbarátnak hazudja magát. Olyan kormány, ami kereszténynek hazudja magát. Olyan kormány, ami gyermekbarátnak hazudja magát. Olyan kormány, ami békepártinak hazudja magát. És olyan kormány, ami vidékpártinak hazudja magát. Pont az ellenkezője igaz. Hazudnak reggel, hazudnak este, hazudnak minden hullámhosszon”– kezdte az őszödi beszédét ismert fordulatát idézve.

Ez a kormány szerinte semmibe veszi a családokat és a védteleneket. Hozzátette, a kormány tagjai odáig nem jutottak el két és fél hónapja, hogy bocsánatot kérjenek a bicskei áldozatoktól.

Magyar Péter kijelentette: vagy bocsánatot kér Orbán Viktor az áldozatoktól, vagy azonnal lemond, és viszi magával az összes felelőst. „Mondjon le!” – skandálták a tüntetők.

Ma Magyarországon a rendőrség csak akkor kezdi csipkedni magát Magyar szerint, amikor a nyilvánosság kényszeríti őket. Egészen addig nem történik semmi. Ilyen volt az a tavaly augusztusi eset is, amelyről Magyar posztolt Facebookon pár hete. Nyolc hónapja nem történt semmi, csak most tartóztatták le az elkövetőt – tette hozzá.

„Ma a gyermekvédelem és a rendőrség nem végzi vagy nem tudja elvégezni hatékonyan a munkáját. Ezeken a területeken lépni kell. És nem holnap, hanem ma, miniszter úr!” – mondta Magyar Pintér Sándornak címezve. Szerinte Orbánék csak mondják, hogy elkötelezettek a gyermekvédelemben, de csak a büntető jogszabályokat szigorítják, pedig a büntetésnek nincs elrettentő ereje, csupán a felderítés javításának lenne. A Btk.-t szigorítani egy fillérbe sem kerül, mondta, majd úgy folytatta: „este az egyik bohóc, például Kocsis Máté benyújt egy törvényjavaslatot, majd reggel a 133 békeharcos megszavazza” – fogalmazott.

Csak az oldaná meg a helyzetet, ha az ügyek eltusolásának is következménye lenne, „akkor is, ha csókosokat” érint. Az nem következmény, ha az intézményvezető a székében marad, és az a legnagyobb kellemetlensége, ha kicsit magyarázkodnia kell a fenntartó előtt, mondta. A bántalmazást megelőzni kell” – mondta Magyar, aki szerint ehhez az is kéne; hogy az egyházi vezetők „ne relativizálják a pedofília bűncselekményét”.

Húsz éve csatlakozott az ország az Európai Unióhoz, ahonnan annyi forrás érkezett Magyar szerint, hogy ha 20 ezer forintosokat rakunk egymás mellé, „az a Holdig is elér”.

„Néhány bohóc, mint Menczer Tamás vagy Deutsch Tamás azt találta mondani, hogy Brüsszelből csak a baj jön. Én azt javaslom, kérdezzék meg a nemzet vejét, vajon nem jön-e más. Van-e pénz lóvéra?” – tette fel a kérdést Tiborcz Istvánra utalva.

Hová tűnt ez a töménytelen mennyiségű európai felzárkóztatási pénz? Csak nem magántőkealapokban, bordeaux-i borászatokban, jachtokban, magánrepülőgépekben áll? Ellopták, ellopták - skandálta a tömeg. Előfordulhat – válaszolta erre Magyar.

(via Telex)