Az Egyesült Államok autóbiztonsági hatóságai pénteken bejelentették, hogy vizsgálatot indítottak annak megállapítására, hogy a Tesla telepített-e megfelelő új biztosítékokat az Autopilot rendszerébe annak a több mint 2 millió járműnek, amit decemberben visszahívott.

Az Országos Közúti Közlekedésbiztonsági Hatóság (NHTSA) közölte, hogy az ügynökség aggályokat észlelt a visszahívási szoftverfrissítés telepítése utáni balesetek miatt.

A Reuters idézi az ügynökség tájékoztatását, amely szerint a Tesla szoftverfrissítéseket adott ki az aggodalmaival kapcsolatos problémák megoldására,

de nem tette azokat „a visszahívás részévé, vagy más módon nem határozta el az ésszerűtlen biztonsági kockázatot jelentő hiba elhárítását”.

Az új visszahívási vizsgálat a 2012 és 2024 között gyártott Y, X, S, 3 és Cybertruck járművekre terjed ki az Egyesült Államokban, amelyek Autopilottal vannak felszerelve.

Ha nincs jobb ötlete, a detroiti riválisoktól koppint Elon Musk

A fokozatos fejlesztés irányába történő elmozdulás a Tesla részéről a Ford és a General Motors közös stratégiáját tükrözi vissza. Nincs új a Nap alatt?