BUX index 1,38 százalékkal emelkedett a pénteki kereskedési napon a Budapesti Értéktőzsdén. Szemán Péter, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője szerint átlag feletti volt a forgalom a budapesti tőzsdén, az emelkedésnek pedig egyértelműen az OTP volt a húzóereje.

Csányi Sándor elnök-vezérigazgató a bank pénteki közgyűlésén elmondta, történetének legnagyobb akvizíciója előtt áll az OTP, miután egy EU-s piacra ajánlatot tettek. Ezen felül Ukrajnában is vásárolhatnak állami bankot, amelyet privatizálnának, az orosz érdekeltségét pedig eladná a pénzintézet, akár 50 százalékos diszkonttal is. Az elemző szerint a nemzetközi hangulat is kedvezően alakult pénteken.

A Mol 6 forinttal, 0,2 százalékkal 3004 forintra, az OTP-részvények ára 480 forinttal, 2,79 százalékkal 17 710 forintra, a Richter-papírok árfolyama 125 forinttal, 1,38 százalékkal 9200 forintra emelkedett. Ugyanakkor a Magyar Telekom árfolyama 4 forinttal, 0,44 százalékkal 898 forintra csökkent.

BUMIX 0,47 százalékos mínuszban zárt a csütörtöki záróértékéhez viszonyítva.

 

 

 

A legjobban fizető állampapír, mégis kevesen veszik

Az általános trenddel szemben javul a Bónusz állampapír hozama. Mára az egyetlen 8 százaléknál többet fizető ilyen jellegű befektetés maradt a magyar piacon a Bónusz, mégse ebbe fektetik a pénzüket az emberek.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább--->

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!