Ököllel, székkel ütötte tanárát egy szolnoki diák

  • narancs.hu
  • 2024. április 26.

Bűn

Életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt áll bíróság elé a 17 éves fiú.

Egy szolnoki kilencedik osztályos diák ököllel és székkel támadt rá a tanárnőre, aki nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. A gyanúsítottat a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt állítja bíróság elé – írja a 24.hu.

Az nem derült ki, hogy az eset mikor és melyik iskolában történt.

A főügyészség arról tájékoztatta a lapot, hogy a 38 éves tanárnő történelemórát tartott a kilencedikes osztálynak. Az egyik diák közben szó nélkül kiment a mosdóba, majd visszajött, leült az utolsó padba, a pedagógus mellé. A tanár elmondta neki, hogy ki kellett volna kéredzkednie, a diák pedig azt mondta, érti, legközelebb engedélyt fog kérni. A tanárnő ezután azzal fordult a fiúhoz, hogy folytassák a megkezdett feladatot, ő azonban azt mondta neki, hogy „Kurvára irritáló vagy!” Azzal folytatta, „Irritáló vagy és megöllek!”. A tanárnő utasította, hogy menjen ki a teremből, a fiú viszont felvette a széket, amelyen addig ült, és elindult vele a tanárnő felé, aki a tanári asztal mellett állt. A pedagógus felemelte a kezét védekezésül, a szék így a karját találta el.

A diák még többször ráütött a székkel a nő karjára, fejére, ő kihátrált a teremből, a fiú azonban a folyosón is bántotta, ott már ököllel. A pedagógus a tanári szobába menekült, ahová a fiú nem követte. 

A történelemtanár zúzódásokkal, törésekkel járó sérüléseket szenvedett. 

Az ügyészség felfüggesztett szabadságvesztést kért a 17 éves diákra, aki bűnügyi felügyelet alatt áll. A vádirat indítványozza azt is, hogy rendeljenek ki a vádlott mellé pártfogót, és vegyen részt pszichoterápián.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Orbán nagyotmondása a délszláv háborúba való magyar beavatkozás visszautasításáról

Nem létező szerbiai magyar beavatkozás amerikai követelésének visszautasításáról beszélt pénteki állami rádiós szózatában Orbán Viktor. Az 1999-es jugoszláviai légiháború során nem volt tervbe véve szárazföldi művelet, nem volt mit megakadályozni. Orbán hári jánosi „visszaemlékezése” egy bő másfél éve kezdődött önfényezés második része.