„Klubrádió
A lényeg

Vegyszereket és gázsprét próbálgatott a gondnok, 31 gyerek lett rosszul az iskolában

26/04/2024 14:33

| Szerző: Klubrádió

Elismerte felelősségét a 31 gyerek rosszullétét okozó szúrós szag miatt egy soroksári általános iskola gondnoka – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken.

Csécsi Soma elmondta, hogy a szerdai eset után a rendőrségi adatgyűjtés eredményei a gondnokhoz vezettek, aki beismerte, hogy vegyszereket öntött a földre és kipróbált egy gázsprét is – írja az MTI.

A szóvivő szerint a rendőrök helyszíni szemlét tartottak és tanúkat hallgattak meg, így került a látókörükbe az iskola gondnoka, aki a rendőröknek később elmondta, hogy a földre öntött vegyszerek okozhatták a szúrós szagot. A gondnok azt is elmondta, hogy a karbantartó helyiségben egy gázsprét is kipróbált.

A dolgozó – mint mondta – „heccből” nem szólt senkinek. A szóvivő szerint a foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével gyanúsított férfi a kihallgatásán elismerte tettét, és kijelentette, senkinek nem akart ártani, sajnálja, amit tett.

Szerdán ki kellett üríteni egy XXIII. kerületi általános iskolát a szúrós szagú gáz miatt; ötszáz diák hagyta el az épületet. Tíz mentőautót riasztottak a helyszínre. A gyerekek arról számoltak be, hogy szúrós szagot éreztek, majd torokkaparás, szédülés jelentkezett náluk. A mentők 31 gyereket vittek a Heim Pál kórházba.

(Kiemelt képünk illusztráció, forrás: Pixabay)