Az anyavállalat kijelentette, nem áll szándékában eladni az alkalmazást. Annak ellenére, hogy az USA törvényt fogadott el, amely kényszeríti a kínai tulajdonosokat, hogy váljanak meg a népszerű videómegosztó alkalmazástól vagy betiltják az Egyesült Államokban. Az eladási vagy tiltási intézkedést Joe Biden amerikai elnök még szerdán írta alá — írja a BBC. 

A hét elején közzétette a TikTok, hogy bíróságon fogja megtámadni az „alkotmányellenes” törvényt.

Peking szigorú felügyelete a magáncégek felett egyre komolyabb aggodalmakat keltett az Egyesült Államokban és több más nyugati országban is, mivel úgy gondolják, a Kínai Kommunista Pártnak befolyása van a Bytedance és a birtokában lévő adatok felett. 

Ezeket a vádakat a TikTok többször is tagadta.

Magabiztosak vagyunk, és továbbra is harcolni fogunk az Önök jogaiért a bíróságokon

 — mondta a TikTok főnöke, Shou Zi Chew a platformon közzétett videójában.

TikTokot azonban nem fenyegeti azonnali betiltás az Egyesült Államokban. Az új törvény kilenc hónapot ad a ByteDance-nek arra, hogy eladja az üzletet, és további három hónapos türelmi időt, mielőtt a korlátozás érvénybe léphetne.

Ez azt jelenti, hogy az eladási határidő valószínűség 2025-ben, a 2024-es amerikai elnökválasztás győztesének hivatalba lépése után lenne esedékes. 

Mindenáron szabadulna a TikToktól Amerika

Ismét szavazott az amerikai Kongresszus képviselőháza arról a törvényjavaslatról, amellyel lényegében a TikTok értékesítésére kényszerítenék a ByteDance-t.Bővebben--->