Újra polgármester lenne a vak komondoros Balogh József

Újra polgármester lenne a vak komondoros Balogh József

Balogh József, Fülöpháza független polgármestere az ítéletet hallgatja a Kecskeméti Járásbíróság tárgyalótermében 2016. február 17-én. A bíróság súlyos testi sértés bûntette miatt 420 ezer forint pénzbüntetésre ítélte első fokon a polgármestert. Balogh József 2013. április 28-án hajnalban bántalmazta élettársát, aki emiatt nyolc napon túl gyógyuló sérülést, csonttöréseket szenvedett. (MTI Fotó: Ujvári Sándor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Függetlenként újra polgármester lenne Fülöpházán a volt fideszes Balogh József, már az ajánlóíveket is átvette a Nemzeti Választási Iroda honlapja szerint. 

Balogh József 2013-ban arról lett országosan ismert, hogy egy este részegen olyan súlyosan megverte élettársát, hogy a nőnek eltört az orra és a járomcsontja is, kórházba került – idézi fel a 444. A férfi, aki ekkor egyszerre volt a Fidesz parlamenti frakciójának képviselője és Fülöpháza polgármestere, először azzal védekezett, hogy a nő megbotlott a vak komondorukba, úgy szerezte a sérüléseit. A bíróságon már ezzel magyarázta a történteket: „Sajnos a párom nem tudta megérteni a lelkiállapotomat”. A botrány hatására a Fidesz 2013-ban kizárta Baloghot, ennek ellenére 2014-ben újraválasztották. Miután 2016 júniusban 10 hónap szabadságvesztést kapott felfüggesztve, le kellett mondania. Most a lánya vezeti a települést, de 2019-ben magát Baloghot is megválasztották képviselőnek.