Már a NAV is kíváncsi a 200 ezres sarokszelepre

  • narancs.hu
  • 2024. április 25.

Belpol

Az egri Lenkey-ház felújítása ügyében Lőcsei Lajos (Momentum) feljelentése alapján nyomoznak.

Sokszorosan túlárazott tételek vannak az egri Lenkey-ház felújításánál, erre jutott Lőcsei Lajos országgyűlési képviselő is (Momentum) április elején. A politikus bejelentette, feljelentést tesz a rendőrségen. 

Lőcsei csütörtökön közzé tette a Facebookon, hogy megkapta az Egri Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának határozatát. Ez arról tájékoztatja, hogy a NAV Észak-magyarországi Bűnügyi Igazgatósága indít nyomozást az ügyben költségvetési csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt.

„Április 5-én tettem feljelentést az Egri Rendőrkapitányságon, mivel a Lenkey-ház felújításának tételei közt többek között olyan sarokszelep is található, mely boltban 3200 forintért megvásárolható, ugyanakkor a beruházás során tíz darab sarokszelepet több mint kétmillió (!) forintért építettek be. Érdeklődve várjuk a fejleményeket!” – írja az ellenzéki képviselő.

 

A Lenkey-házról esik szó azon a hangfelvételen is, amelyet április elején hoztak nyilvánosságra.

Ezen Mirkóczki Ádám egri polgármester arról beszél, nem akar kiadni lényeges adatokat egy beruházásról egy képviselőnek, aki „elszabadult hajóágyúként viselkedik”, olyan sok információt kér ki az önkormányzattól, hogy nem tudnak miatta dolgozni.  Domán Dániel független képviselőjelöltről van szó, aki 2023 júliusa óta kérte a Lenkey-ház felújításáról szóló dokumentumokat. A beruházást Domán meggyőződése szerint is túlárazták. Sikertelen közérdekű adatigénylése miatt pert indított a Dobó István Vármúzeum ellen a szerződések nyilvánosságra hozatala érdekében. 

Lenkey János '48-as honvéd tábornok házáról van szó. Ő volt az a tiszt, aki Galíciában állomásozó századát a forradalom idején kalandos körülmények között hazahozta magyar földre. Történetük alapján készült Sára Sándor 80 huszár című filmje, amelyben – a valósággal ellentétben – nem sikerül a merész vállalkozás.

A címlapkép forrása Lőcse Lajos posztja

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk