Hirdetés
. Hirdetés

Vitesco Technologies: Túlteljesítettük a 2023-as várakozásokat

|

Megtörtént a Vitesco Technologies Group AG és a Schaeffler AG közötti egyesülési megállapodás jóváhagyása.

Hirdetés

A Vitesco Technologies hajtástechnológia és elektrifikációs megoldás-gyártó megtartotta 2024-es éves közgyűlését. A virtuális eseménynek a müncheni Gaszählerwerkstatt adott otthont.

A részvényesek egyéni szavazással jóváhagyták az igazgatótanács tagjainak 2023. évi megbízatási idejük alatt hozott intézkedéseit. A felügyelőbizottság valamennyi hivatalban lévő tagjának 2023. évi megbízatása során végzett tevékenysége is jóváhagyásra került. Az éves közgyűlés továbbá minden egyéb napirendi pontot elfogadott.

"Szeretnék köszönetet mondani az elmúlt években belénk fektetett bizalomért. Büszkék lehetünk arra, amit 2023-ban és a korábbi években elértünk" - nyilatkozta Andreas Wolf vezérigazgató.

Az éves közgyűlésen mintegy 80 részvényes vett részt virtuálisan. A határozatok meghozatalakor megközelítőleg 37,9 millió részvény volt képviselve, ami a közel 40 millió forgalomban lévő részvény 95 százalékának felel meg.

Hirdetés

Az egyesülési megállapodás jóváhagyása

A közgyűlésen jóváhagyásra került az a megállapodás is, amely a Vitesco Technologies Group AG és a Schaeffler AG egyesülésének feltételeit foglalja magában.

Az egyesülés hatálybalépéséhez most már csak a Schaeffler AG 2024. április 25-i éves közgyűlésének jóváhagyása, valamint ezt követően a két vállalat cégjegyzékében történő bejegyzés szükséges. Az egyesülés várhatóan még 2024 negyedik negyedévében befejeződik.

Részvényesi struktúra

Az egyesülés a Vitesco Technologies csoport és a Schaeffler csoport utóbbi által kezdeményezett összeolvadási folyamatának része. A Schaeffler AG és a Schaeffler család befolyása alá tartozó vállalkozások együttesen a Vitesco Technologies részvényeinek közel 90 százaléka felett rendelkeznek. A tervezett egyesülés eredményeként egy újrastrukturált mobilitás-technológiai vállalat jön létre négy fókuszdivízióval.

"Az így létrejövő nagyobb vállalat által még jobban hasznosíthatjuk és kamatoztathatjuk a szakértelmünket - valamint az erőink egyesítésével nagy lépéseket tehetünk a tisztább mobilitás érdekében."

A Vitesco Technologies részvények fennmaradó mintegy 10 százalékára vonatkozóan megerősítették az előzetes 5:57-es cserearányt, ami azt jelenti, hogy a Vitesco Technologies részvényesei 11,4 Schaeffler részvényt kapnak egy Vitesco Technologies részvényért cserébe. A cserearányt a két fél által kijelölt közös értékbecslő és a bíróság által az egyesülés auditálására kijelölt könyvvizsgáló is megerősítette.

2023-as pénzügyi év: Várakozásokon felüli nyereségesség és a cash flow

A 2023-as év ismét sikereket hozott a Vitesco Technologies számára. A 2023-as pénzügyi évben a teljes rendelésállomány meghaladta a 12 milliárd eurót. Ebből megközelítőleg 8,3 milliárd euró az elektromos járművekhez készített alkatrészekhez kapcsolódott. A Vitesco Technologies 2023. december 31-én összesen mintegy 58 milliárd eurós rendelésállományt tudhatott magáénak, amelynek több mint a fele az elektrifikációnak tulajdonítható.

"2023 kihívásokkal teli, de sikeres év volt. Vállalatunk nyeresége tovább növekedett, fontos megrendeléseket nyertünk el, és tovább erősítettük vezetői pozíciónkat az elektromobilitás piacán."

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.