A TISZA Párt az Európai Parlament (EP) mellett a Fővárosi Közgyűlésben is szeretne képviselői helyeket megcsípni, napokon belül bejelentheti saját fővárosi listáját. Erre jogilag minden lehetőségük meg is van, hiszen az ajánlásgyűjtés időszaka még javában tart.

Magyar Péterék az elmúlt időszakban több forgatókönyvet is számításba vettek, végül elvetették, hogy beszálljanak a főpolgármesteri posztért folytatott küzdelembe, ezért inkább három kerületben indítanak saját polgármesterjelöltet annak érdekében, hogy megfeleljenek a listaállításhoz szükséges feltételeknek - értesült az Index.hu.

A lap információ szerint

a TISZA Párt a XI., XV., XXII. kerületben indít önálló polgármesterjelöltet, önkormányzati képviselőjelöltjei nem lesznek.

A három kerületben az a közös, hogy mindenhol a Demokratikus Koalíció és a Fidesz polgármesterjelöltjével szemben indulhatnának el Magyar Péterék, ez logikus döntésnek is tűnik egy olyan formáció részéről, amely rendre harmadik, „középutas” erőként határozza meg magát.

  • Újbudán 2019-ben a DK-s László Imre lett a polgármester, ellene a Fidesz–KDNP Király Nórát indítja.
  • Rákospalotán szintén a DK jelöltje nyert öt éve, ott Cserdiné Németh Angéla vezette a települést a ciklusban, vele szemben a kormánypártok Lehoczki Ádámot, a Fidesz helyi frakcióvezetőjét jelölték. Információnk szerint a XV. kerületben már el is dőlt, hogy ki lesz Magyar Péterék jelöltje, a TISZA Párt színeiben a korábban a Momentumot és a Magyar Kétfarkú Kutya Pártot is megjárt Steimetz Alex indulhat június 9-én.
  • Budafok-Tétényben 2019-ben is Karsay Ferenc győzött a Fidesz–KDNP jelöltjeként, idén ellene a parlamenti ellenzéki pártok támogatásával a DK-s Perlai Zoltán indul majd, ő nyerte meg ugyanis a helyi előválasztást nemrégiben a momentumos Havasi Gáborral szemben.

A TISZA Párt Nagy Ervin színművészt kérte fel a fővárosi lista vezetésére, akit nem Karácsony Gergely kihívójaként elindítanak, hanem a Fővárosi Közgyűlésben számítanának rá képviselőként

- értesült az Index.hu.