Ipari Park 2. van Győrben, csak ipar nincs még

Ipari Park 2. van Győrben, csak ipar nincs még

Az ipari park tervezett területe (Fotó: Magyar Hang/Grimm Balázs)

Jól halad a megállapodásunk a győrszentiváni gazdákkal, amelynek lényege, hogy továbbra is éveken át termelő tevékenységet tudjanak folytatni az Ipari Park 2. azon területén, ahova még nem települnek be új cégek. Megígértem, megcsináljuk!” – közölte egyik facebookos bejegyzésében Dézsi Csaba András (Fidesz–KDNP), Győr polgármestere. 

A történet lakóházaktól 900, zártkertektől 400-500 méterre lévő különösen veszélyes, bűzös, nagy zajjal járó, GIPZ besorolású, azaz jelentős mértékben zavaró hatású ipari övezetről szól, ahol az ipari termelés nem kezdődött el. Még. Utóbbit onnan tudom, hogy személyesen is megtekintettem a parkot. 

Győrszentiván szélén két kedves nyugdíjas hölgy igazít útba. Panaszkodnak. Arról, hogy már most rémálom bejutni Győrbe, amihez Szentiván tartozik, és hogy az egyik néni félti az unokáját, mert a környék tele van külföldi munkásokkal. – Férfiak. Család nélküliek. Ugye tudja, mitől tartok? – kérdi. A másik asszony tudja, és azt is, hogy újságíró vagyok. – Honnan? – Látom azt. Az én unokám is újságíró, onnan, na. Ausztriában lakik, az egyik boltláncnak csinálnak reklámokat. Amiket az áruházakban lehet hallani. Akciós a kifli, meg hogy az emberek vegyenek mustárt is a virsli mellé, tudja!?

 

• Hogy lehet egy ipari parkban szántani?
• Egyáltalán: ipari park az ipari park?
• Mit mondanak a civilek?

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a Magyar Hang hetilap április 25-ig kapható 2024/16. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!