Ezen felül mérlegfőösszege rekordszintre, 906,6 milliárd forintra nőtt a tavalyi év végére – írják közleményükben.

Az MBH Jelzálogbank Zrt. a szerdai éves rendes közgyűlésén a részvényesek jóváhagyták az intézet tavalyi évre vonatkozó pénzügyi beszámolóját, mely szerint a kedvezőtlen piaci környezet ellenére kimagasló eredménnyel zárták a 2023-as pénzügyi évet: a 2022-es 2,15 milliárdról 5,22 milliárddal nőtt a hitelintézet konszolidált, adózás előtti eredménye, ezzel elérve a 7,38 milliárd forintot. Ez annak is köszönhető a beszámoló szerint, hogy nagyot ugrott a nettó kamatjövedelem: a tavalyelőtti 6,55 milliárd forintról 30 százalékkal nőve elérte a 8,52 milliárd forintot.

A nettó üzleti eredmény egy év alatt 1,81 milliárd forintról 6,66 milliárd forintot meghaladó összegre nőtt.

A közgyűlés a pénzügyi eredmények elfogadása mellett arról is döntött, hogy az adózott eredmény teljes egészét, összhangban a jövőbeli célokkal, a hitelintézet teljes egészében az eredménytartalékba helyezi. Megszavazták továbbá az MBH Jelzálogbank felügyelőbizottságának új tagját, Bakonyi Andrást is, aki az MBH Bank kockázatkezelési vezérigazgató-helyettese.

 

 

 

Lezárult a nagy üzlet: az MBH Bank lett a Fundamenta többségi tulajdonosa

A Fundamenta a továbbiakban az MBH Bank konszolidált leányvállalataként, de önálló entitásként működik tovább. A bank célja a tranzakcióval, hogy a hazai megtakarítási és jelzáloghitel-piac vezető szereplőjévé váljon.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább--->