Ezért ne öntsd ki a rizs főzővízét, igazi csodaszerként használhatod

A rizsfőzés után olyan, mintha csak egy koszos levet látnánk, ami általában a lefolyóban végzi. Ha viszont meglátod, mihez lehet kezdeni vele, kétszer is átgondolod, hogy kiöntsd-e!

Igazi csodaszerként tartják számon

A rizs, az emberiség egyik legősibb és legfontosabb tápláléka, ami több ezer éves múltra tekint vissza. Ugyebár Kínából indult meg hódító útjára, és ma már gyakorlatilag az egész világon fogyasztják.

Bár legtöbbször a fehér rizst fogyasztjuk, de a barna rizs roppantul egészséges. Ebben megtalálható a korpa réteg, amely gazdag rostban, vitaminokban és ásványi anyagokban. Ezek az összetevők hozzájárulnak a szív- és érrendszeri egészséghez, segítenek a vércukorszint szabályozásában és csökkenthetik a rák kockázatát.

Elképesztő, de a rizsnek még a főzővize is egészséges. A galériánkban megmutatjuk, hogy mire tudod felhasználni!

A rizs egészségügyi előnyei szorosan összefonódnak az emberi civilizáció fejlődésével. Már régen is tudták, hogy még a főzővizét sem szabad kiönteni.
Kattints a további képekért!

Ha valaki, hát Gordon Ramsay már kitapasztalta, hogyan kell elkészíteni egy tökéletes köretet. Meg is mutatta, hogyan főzd meg a rizst otthon.

Leadfotó: Flickr – Illusztráció

Oldalak

Lifestyle
Valószínűleg neked is van épp otthon abból az élelmiszerből egy kevés, amit ha a vágott virágok közé teszel a vázában lévő vízbe, akár több héten át is élvezheted a gyönyörű anyák napi növények...
Egészség
Ha te sem szeretnéd idő előtt elveszíteni szellemi frissességedet és agyi jólétedet, akkor jobban teszed, ha kerülöd ezeket az egyszerű és sokszor ártalmatlannak tűnő mindennapi szokásokat.
Lifestyle
Az ágyunk szent hely. Egy hely, ahol alszunk, ahol kipihenhetjük a fárasztó hétköznapokat és ahol a hétvégék nagy részét henyéléssel tölthetjük. Nem szabadna olyan helynek lennie, ahol te és a párod...