Ezért ne öntsd ki a rizs főzővízét, igazi csodaszerként használhatod

A rizsfőzés után olyan, mintha csak egy koszos levet látnánk, ami általában a lefolyóban végzi. Ha viszont meglátod, mihez lehet kezdeni vele, kétszer is átgondolod, hogy kiöntsd-e!

Igazi csodaszerként tartják számon

A rizs, az emberiség egyik legősibb és legfontosabb tápláléka, ami több ezer éves múltra tekint vissza. Ugyebár Kínából indult meg hódító útjára, és ma már gyakorlatilag az egész világon fogyasztják.

Bár legtöbbször a fehér rizst fogyasztjuk, de a barna rizs roppantul egészséges. Ebben megtalálható a korpa réteg, amely gazdag rostban, vitaminokban és ásványi anyagokban. Ezek az összetevők hozzájárulnak a szív- és érrendszeri egészséghez, segítenek a vércukorszint szabályozásában és csökkenthetik a rák kockázatát.

Elképesztő, de a rizsnek még a főzővize is egészséges. A galériánkban megmutatjuk, hogy mire tudod felhasználni!

A rizs egészségügyi előnyei szorosan összefonódnak az emberi civilizáció fejlődésével. Már régen is tudták, hogy még a főzővizét sem szabad kiönteni.
Kattints a további képekért!

Ha valaki, hát Gordon Ramsay már kitapasztalta, hogyan kell elkészíteni egy tökéletes köretet. Meg is mutatta, hogyan főzd meg a rizst otthon.

Leadfotó: Flickr – Illusztráció

Oldalak

Fashion&Beauty
A sírás egy természetes biológiai folyamat, amely segít kifejezni és feldolgozni az érzelmeket. De gondoltál már arra, vajon milyen hatással lehetnek a könnycseppek bőrödre nézve?
Lifestyle
A pizza az az étel, ami a világ minden táján hódít, és kevés olyan ember van, aki ne fogyasztaná szívesen – sajnos azonban mivel nem kedvez túlzottan a diétának, a legtöbb fogyókúrázó kiiktatja az...
Lifestyle
Valószínűleg neked is van épp otthon abból az élelmiszerből egy kevés, amit ha a vágott virágok közé teszel a vázában lévő vízbe, akár több héten át is élvezheted a gyönyörű anyák napi növények...