Ezért ne öntsd ki a rizs főzővízét, igazi csodaszerként használhatod

A rizsfőzés után olyan, mintha csak egy koszos levet látnánk, ami általában a lefolyóban végzi. Ha viszont meglátod, mihez lehet kezdeni vele, kétszer is átgondolod, hogy kiöntsd-e!

Igazi csodaszerként tartják számon

A rizs, az emberiség egyik legősibb és legfontosabb tápláléka, ami több ezer éves múltra tekint vissza. Ugyebár Kínából indult meg hódító útjára, és ma már gyakorlatilag az egész világon fogyasztják.

Bár legtöbbször a fehér rizst fogyasztjuk, de a barna rizs roppantul egészséges. Ebben megtalálható a korpa réteg, amely gazdag rostban, vitaminokban és ásványi anyagokban. Ezek az összetevők hozzájárulnak a szív- és érrendszeri egészséghez, segítenek a vércukorszint szabályozásában és csökkenthetik a rák kockázatát.

Elképesztő, de a rizsnek még a főzővize is egészséges. A galériánkban megmutatjuk, hogy mire tudod felhasználni!

A rizs egészségügyi előnyei szorosan összefonódnak az emberi civilizáció fejlődésével. Már régen is tudták, hogy még a főzővizét sem szabad kiönteni.
Kattints a további képekért!

Ha valaki, hát Gordon Ramsay már kitapasztalta, hogyan kell elkészíteni egy tökéletes köretet. Meg is mutatta, hogyan főzd meg a rizst otthon.

Leadfotó: Flickr – Illusztráció

Oldalak

Utazás
A ChatGPT felsorolta azon országokat, melyek nekünk, magyaroknak is menedéket biztosítanának, ha újabb világégéssel kellene szembenéznünk.
Lifestyle
Sosincs túl késő leszokni a dohányzásról, ezt egy nemrégiben végzett kutatás is alátámasztja, mely szerint a dohányzás későbbi életkorban való elhagyása is évekkel megtoldhatja várható...
Lifestyle
A bécsi klasszika kiemelkedő alakja a húszas éveitől fogva folyamatosan hallásproblémákkal küzdött, negyvenes évei alkonyára pedig teljesen megsüketült. A szakértők most a néhai géniusz hajfürtjeit...