A Sameday bejelentette a magyarországi Sprinter futárszolgálat felvásárlásának szándékát, amit jelenleg a hatóság vizsgál, közölte a futárcég.

Az akvizíció megvalósulása után a Sameday magyarországi otthonon kívüli átvételi (out-of-home) infrastruktúrája 60 százalékkal bővülhet a Sprinter több mint 450 hazai átvételi pontjával, valamint a futárcég házhoz szállítási kapacitásai is az új tulajdonos működését erősítik majd.

A Sprinter expressz kézbesítő cég több mint 25 éve van jelen Magyarországon. A vállalathoz tartozik például az úttörőnek számító átvételi ponthálózat, a Pick Pack Pont brand és a több évtizedes múlttal rendelkező Sprinter futárszolgálat. Jelentős számú helyi és multinacionális webáruházat szolgál ki, továbbá határon átnyúló kiszállítási szolgáltatásokat is üzemeltet Romániában és más országokban egyaránt.

A Sameday out-of-home átvételipont-hálózata Magyarországon 2024 végére mintegy 2200 easybox csomagautomatából és hagyományos átvevőpontból áll majd össze, lefedve Magyarország összes nagyvárosát és régióját.

A megnövelt logisztikai kapacitások várhatóan a következő hónapokban válnak elérhetővé a webáruházak számára.

A Sprinter ügyfelei továbbra is igénybe vehetik a korábban megszokott szolgáltatásokat. Emellett új szolgáltatásokhoz és az e-kereskedelemhez jól alkalmazkodó technológiai infrastruktúrához is hozzáférhetnek majd az akvizíciót követően. A Sprinter alkalmazottai és az alvállalkozói is folytathatják tevékenységüket, és a tranzakció lezárását követően a Sameday ambiciózus fejlesztési terveit figyelembe véve további növekedési lehetőségekhez juthatnak.

Egy egységes, határok nélkül működő szállítási területet építünk ki, amely növeli a vásárlói élményt és csökkenti a szállítási költségeket a romániai, magyarországi és bulgáriai online áruházak számára

– mondta Lucian Baltaru, a Sameday Group vezérigazgatója.

A terveik között szerepel, hogy idén elérjék a 8500 kézbesítési pontot a régióban, és a Sprinter infrastruktúrájának és szolgáltatási kapacitásának megszerzése egy fontos lépés ebbe az irányba. Tovább gyorsítják a terjeszkedést az easyboxok és a hagyományos átvételi pontok számának növelésével, valamint új shop-in-shop rendszerek bevezetésével. Ezek az intézkedések támogatni fogják az online kereskedelem további fejlődését a régióban, tette hozzá a vezérigazgató.

Az előző év azonos időszakához képest az elmúlt 1 évben a Sameday 115 százalékos növekedést ért el a határokon átnyúló szállítási szolgáltatásokat igénybe vevő online boltok számában. A régióban az elmúlt évben összesen 95 millió csomagot kézbesített a Sameday, amely az első olyan romániai cég, amely a határon átívelő kiszállítási tevékenységet indított, immár negyedik éve van jelen Magyarországon, és második éve Bulgáriában.

A Sameday cégcsoport által 2024-re előirányzott teljes beruházás több mint 60 millió eurót jelent, amelyből 30 millió eurót a regionális otthonon kívüli átvevőhálózat bővítésére, a másik felét pedig technológiai fejlesztésekre, valamint a kapacitás és a feldolgozási és kézbesítési sebesség optimalizálására fordítanak.