A Boeing valamivel kisebb veszteséget szenvedett el az első negyedévben, mint egy évvel ezelőtt, a vállalat 388 millió dolláros, részvényenként 1,13 dolláros alapvető működési veszteséget jelentett, szemben az egy évvel korábbi 440 millió dolláros veszteséggel.

A CNN cikke szerint ez lényegesen kevesebb, mint az elemzők részvényenkénti 1,63 dolláros negyedéves előrejelzése. A javulás azonban a kulcsfontosságú kereskedelmi repülőgép-egységen kívülről jött, ahol az üzemeltetésből származó veszteségek csaknem megduplázódtak, 1,1 milliárd dollárra.

A bevétel 1,4 milliárd dollárral, 8 százalékkal 16,6 milliárd dollárra esett vissza, mivel a repülőgépgyártó problémái miatt meredeken csökkent a repülőgépek szállítása a légitársasági ügyfelek számára.

A szállítások pedig minden bizonnyal tovább fognak csökkenni, mivel a Boeing bejelentette, hogy az év hátralévő részében az eredetileg tervezettnél kevesebb 737 Max sugárhajtású repülőgépet fog gyártani, miközben megpróbálja kijavítani az összeszerelősorok problémáit. A nagyobb 787 Dreamliner gyártását beszállítói problémák is korlátozzák majd.

Ráomlott a botrány, távozik a Boeing vezére

Dave Calhount az év végén lelép a cég éléről.