Farkasházy Tivadar keményen beszólt Csiszár Jenőnek: ezt sérelmezi

Farkasházy Tivadar a Heti hetes időszakára emlékezve elevenítette fel, miért volt nehéz a közös munka Csiszár Jenő műsorvezetővel.

2024. április 24., 13:55

Szerző:

Ahogy Tóth Andinak nehéz lesz az X-Faktorban Gáspár Laci mellett, olyan nehéz volt Farkasházy Tivadar számára a szereplés annak idején a Heti hetesben Csiszár Jenő mellett. A humorista friss nyilatkozatában élesen kritizálta az egykori műsorvezetőt, aki ugye már nem is műsorvezető, hanem diplomata: 2017-ben ő lett a milánói főkonzul, 2019 májusában pedig megkapta a rendkívüli és meghatalmazott nagyköveti rangot.

Farkasházy Tivadar visszatekint

Szeptemberben lesz 25 éve, hogy elindult a Heti hetes című műsor az RTL-en (vagyis akkor még RTL Klubon). A legendás közéleti humorműsor bő másfél évtizedig, 2016-ig volt a képernyőn, de ebből csak az első évadot vezette Csiszár Jenő, 2000-től Jáksó László vette át a helyét.

A Heti hetes legendás stábjában Farkasházy Tivadar mellett a leggyakrabban Gálvölgyi János, Bajor Imre, Verebes István, Havas Henrik és Hernádi Judit foglaltak helyet, és a Teddy becenévre hallgató újságíró-humorista azt mondja most a Best magazin friss számában, hogy mennyire jól érezte magát ebben a társaságban:

„Kevésszer éreztem magam olyan biztonságban, mint a törzsgárda tagjai között Hernádi Jucival, Bajor Imivel, Gálvölgyi Janival, Verebes Pistával, Havas Henrikkel. Velük úgy éreztem magam, mint egy bokszoló a ringben, aki nem fél a pofonoktól.”

Az interjúban említi azonban azokat is, akikkel kevésbé volt gördülékeny a közös munka:

Varnus Xavérnál mindig tudtam, hogy bajban vagyunk. Folyton csak anekdotázott, nem volt humoros. Vagy például Csiszár Jenő nem tudta, mikor kell beszállni, egy idő után már T betűt formáltam a kezeimmel, hogy tudassam vele, mehetünk tovább, jöhet a következő téma.”

Farkasházyék tavaly is nagy évfordulót ünnepeltek

Idén a Heti hetes beindulásának 25. évfordulójára emlékezünk, de tavaly Farkasháziék egy személyes évfordulót ünnepeltek. A humorista nem szokott a magánéletéről posztolni, de tavaly júliusban kivételt tett a rendkívüli alkalomra tekintettel:

„MIMI – Először áll itt egy magánközlemény e Facebook-oldal létezése óta. Egy bátor asszonyt szeretnék ünnepelni, amikor megismertem hegedűkészítő volt, később családalapító. Ötven éve utazunk együtt, egyre közeledve. S nagy szüksége lenne némi biztatásra. Kevés vendéget hívtunk, mindössze kettőt, ő engem, én őt. Ha Ön is köszönti, akkor már hárman leszünk. F.T.”

Hát így emlékezett meg tavaly Farkasházy Tivadar a közösségi médiában az ötvenedik házassági évfordulójukkal a feleségével, az anno a Heti hetesben is rendszeresen emlegetett Mimivel. A posztban egymás mellett látható az 1973-as esküvői fotó és egy kép a 2023-as évforduló ünnepléséről: kerek 50 év telt el a kettő között.

(Kiemelt kép: RTL/Sajtóklub/Heti hetes)