„Klubrádió
A lényeg

Megvan a református zsinat új elnöke, de kérik Balogot, Istentől kapott tehetségét, tudását, tapasztalatát továbbra is fordítsa az egyház javára

24/04/2024 11:18

| Szerző: Klubrádió

Balog „Egyházunkért és nemzetünkért végzett jó szándéka közéleti szerepvállalásában minden ponton felismerhető” – írták.

Egyhangúlag Steinbach József dunántúli püspököt választották meg a Zsinat lelkészi elnökének – adta hírül a reformatus.hu.

A zsinat határozatában hálát adott „a Mindenható Istennek mindazért, melyet a XV. zsinati ciklus első három évében Balog Zoltán püspök hűséges egyházépítő szolgálata eredményezett.”

Azt írják, hogy Balog „szerteágazó szolgálatában közéleti szerepvállalása során hibázott, melyet

a társadalom egy része, a média elfogult munkatársai és egyházunk igazságot kereső tagjai közül egyesek súlyos kritika alá vettek.”

Letették a II. kerületi Baár-Madas református iskola új tor
 
Balog Zoltán.
Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI
 

A zsinat határozata hozzátette, szerintük Balog „Egyházunkért és nemzetünkért végzett jó szándéka közéleti szerepvállalásában minden ponton felismerhető.” Balog Zoltán a zsinaton is bocsánatot kért a közösségtől – hívták fel a figyelmet.

A zsinat arra kéri Balogot, hogy „maradjon meg református egyházunk munkájának végzésében, és Istentől kapott tehetségét, tudását, tapasztalatát továbbra is fordítsa egyházunk javára”