Az Európai Parlamentben dolgozik Győzike lánya

A fideszes Járóka Lívia asszisztenseként dolgozik az Európai Parlamentben Gáspár Győző lánya.

2024. április 24., 11:06

Szerző:

Győzike idősebbik lánya, Gáspár Evelin az Európai Parlamentben dolgozik, Járóka Lívia fideszes EP-képviselő asszisztenseként – vette észre a Blikk a képviselő adatlapján. Evelin a júniusi választásokig tartó parlamenti ciklus utolsó évében csatlakozhatott a politikus munkatársaihoz.

Az 1994-ben született Gáspár Evelin a közösségi felületein egyébként szokatlan módon nem tünteti fel az EP-ben végzett munkáját, noha az sokak számára büszkeséget jelentene, hiszen nagyon is jól mutat egy önéletrajzban. A családja mindenesetre nagy figyelmet fordított az először a 2005-ben indult Győzike show-ban látott nő tanulmányaira: a fiatal nő kifejezetten jó iskolákat végzett, gyerekkorában a pásztói Mikszáth Kálmán Líceum növendéke volt nyelvi tagozaton, később pedig az International Business School Budapest diákjaként tanult. Gáspár Győző másik lánya, Gáspár Virág egy luxusétteremben dolgozik. Virág két éve érettségizett le, ezután egy franciaországi szakácsképzésen vett részt – írja a Femina

Járóka Lívia személyesen választotta ki Győzike lányát 

A LinkedIn-profilja szerint nemzetközi tanulmányai részeként három évig járt a Luxembourgi Egyetemre – igaz, elvégzett szakot nem jelölt meg. A Blikk arról kérdezte Járóka Líviát, hogy milyen szaktudással győzte meg Gáspár Evelin, hogy az asszisztensei közé választotta. A képviselő nevében a közvetlen parlamenti asszisztense válaszolt, miszerint Járóka személyes meghallgatás alapján választotta ki Evelint, a legfőbb érv az elmúlt években szerzett tapasztalatai és nyelvtudásai voltak. Sajtómegjelenéssel kapcsolatos feladatokat végez Gáspár Evelin és folyamatos, rugalmas munkakapcsolat – szólt a válasz.

Érdekesség, hogy Járóka idén nem került fel a Fidesz–KDNP európai parlamenti listájára, korábban a képviselő azt közölte, hogy „a jövőben az egyetemi-akadémiai életben folytatja szakmai pályafutását”. Egyelőre kérdéses tehát, hogy Evelin hosszabb távon dolgozhat-e a brüsszeli közegben.

A Fidesz-KDNP teljes listája itt olvasható. A júniusi európai parlamenti választásokkal kapcsolatban Orbán Viktor azt mondta: az európai politikai küzdelmekkel kapcsolatban eddig a hagyományos kategóriákban gondolkodtak, hogy van jobboldal, baloldal, vannak globalista vagy szuverenista erők, de most egy új dimenzió is nyílt: a döntő kérdés nem a párthovatartozás lesz, hanem, hogy ki a békepárti, és ki a háborúpárti.  Deutsch Tamás közölte, a Fidesz-KDNP 2024-es EP-listája továbbra is nemzeti lista. 

(Kiemelt képünk forrása: Gáspár Győző Instagram oldala)