Az oroszországi bíróság hétfőn hat év börtöbüntetésre ítélte távollétében és gyorsított eljárásban a Meta szóvivőjét terrorizmus igazolásának vádja miatt. Az Andy Stone elleni vádak 2022-ből, a Moszkva február 24-i ukrajnai invázióját követő megjegyzéseiből erednek.

Az Egyesült Államokban élő szóvivő bejelentette, hogy ideiglenesen megváltoztatja a Meta gyűlöletbeszéddel kapcsolatos politikáját, hogy lehetővé tegye a politikai véleménynyilvánítás azon formáit, amelyek egyéb esetben sértik a szabályokat.

Ugyanakkor Stone azt is hozzátette az erről szóló nyilatkozatában, hogy továbbra is tilos olyan felhívásokat közzétenni, amelyek az orosz civilekkel szembeni erőszakra buzdítanak – számolt be róla az Euronews a Mediazona nevű független csatornára hivatkozva.

Mindezek ellenére az orosz hatóságok eljárást indította Stone és más Meta-alkalmazottak ellen, amely során illegális felhívásnak minősítették a nyilatkozatot.

Ezen felül szélsőséges szervezetnek nyilvánították a vállalatot, Oroszországban pedig blokkolták a Facebook és az Instagram elérését.

Az eljárás, amelyben Andy Stone-t a kormány által kijelölt ügyvéd képviselte, mindössze két tárgyalás után, négy nap alatt zárták le. A szóvivőt eredetileg terrorista és szélsőséges tevékenységre való nyilvános felbujtással és a terrorizmus nyilvános igazolásával vádolták, ugyanakkor az első vádpontot később ejtették.

 

 

 

Pánikhullámot indíthat napokon belül a Google és a Facebook

Már megindult a régen várt korrekció a tőzsdéken. Abban azonban komoly szerepe lesz a nagy technológiai vállalatok, köztük az Alphabet és a Meta héten érkező gyorsjelentésének, hogy enyhe lefolyású lesz-e, vagy pánikszerű eladási hullámban csap át.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább--->