:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. április 23. 14:08

BSidesBUD 2024 – nemzetközi kiberbiztonsági konferencia nyolcadjára Budapesten

Nyolcadik alkalommal rendezik meg hazánkban a nemzetközileg elismert BSides IT-biztonsági konferenciát 2024. május 23-án a budapesti Lurdy Rendezvényközpontban, ahová 16 előadó érkezik 8 különböző országból.

Idén is lesz BSides Budapest konferencia, mely összesen 10 előadással és 4 nagyobb lélegzetvételű workshoppal várja az érdeklődőket egy teljes napon át. A magyar IT-szakemberek mellett érkeznek előadók Spanyolországból, Izraelből, Egyesült Államokból, Németországból, Görögországból és Horvátországból, de képviselteti magát a szegedi és a budapesti Hackerspace csapata is.

A BSidesBUD2024 konferencián szó lesz többek között:

  • az idén januárban Linuxokat érintő heap overflowról,
  • scam smart contractról,
  • EDR megoldásokról,
  • powershell exploitokról,
  • digitális szülőségről és annak veszélyeiről,
  • malwarek nyomonkövetéséről,
  • hogyan lehet elkapni a bűnözőket arcfelismerés segítségével,
  • és arról, hogyan legyünk tartomány adminok 60 másodperc alatt. 

Az eseményt a 21 éve működő, világszerte elismert Hacktivity IT-biztonsági konferencia csapata szervezi. A rendezvény a nemzetközi BSides konferenciák licenszét használja, mely márkanév alatt csak a tavalyi évben több mint ötven konferenciát szerveztek világszerte.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A szervezők a kiberbiztonsági szakma és a téma iránt érdeklődő közösség támogatásának céljából létrehoztak egy Hackademy ösztöndíjprogramot is, ami a Hacktivity konferenciák esetében már több éve nagy sikerrel működik. 2019-től kezdve minden évben több, mint félmillió forint értékben belépőjegyeket ajánlanak fel a hazai felsőoktatási intézmények tehetséges hallgatói és előadói számára az éves BSidesBUD konferenciára. A jegyekhez az erre a célra létrehozott HACKADEMY partnerprogramhoz való csatlakozáson keresztül lehet hozzájutni.

A BSidesBUD2024-ről bővebb információ ezen a weboldalon érhető el.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 3. 20:08

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.