Kedd délutántól délnyugaton, délen zivatarok előfordulhatnak, amelyeket szélerősödés, apró szemű jég, valamint lokálisan intenzívebb csapadék kísérhet.

Reggel, majd átmeneti szünet után késő délutántól, estétől a Kőszegi-hegység magasabb részein (~5-600 m fölött) havas eső, havazás is előfordulhat. Korai megmaradás és megfelelően erős intenzitás esetén a csúcsokon a kedd éjfélig esetlegesen kialakuló hóréteg vastagsága elérheti, meghaladhatja a 10 cm-t.

Késő délutántól, estétől a nyugat, délnyugat felől érkező ciklon egyre kiterjedtebb csapadékrendszeréből többfelé tartós eső valószínű: ennek mennyisége szerda délutánig, estig főként a Dunántúl nyugati felén, harmadán több helyen is elérheti, meghaladhatja a 20-25 mm-t - közölte a HungaroMet.

Kedden még csak súrol minket nyugaton a hidegfront, ott már hűvösebb lesz, néhol 10 fok alatt maradnak a maximumok, míg délkeleten 21 fok lehet. Mit sem veszít szeszélyességéből az április, hiszen eső, hó, zápor, zivatar mind lehet egy napon belül.

Szerdán visszahűl néhány fokot a levegő, de hétvégére 20 fok fölé megyünk.

Szerdára borongós idő köszönt ránk, már előtte éjjel dél felől országos öntözést hoz a hidegfront. Fokozatosan észak felé araszol a csapadéktömb, de napközben még beágyazott záporok, zivatarok kialakulhatnak. Az északnyugatira, nyugatira forduló szél felerősödik, helyenként viharos lehet. Nyugaton 6, keleten 16 fok lehet a csúcshőmérséklet.

Csütörtöktől egyre több napsütés és kevesebb eső, zápor, zivatar valószínű, vasárnap száraz idő ígérkezik. A hét közepi néhány fokos visszaesést fokozatos melegedés követi, vasárnap akár 20-25 fokot mérhetünk- írja az idokep.hu.