r
Nosalty Logó

Matchás-fehércsokis-málnás madeleine

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Foxpost
Matchás-fehércsokis-málnás madeleine
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tészta

Fehércsokis máz, dekoráció

Összesen 353 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tészta

Fehércsokis máz, dekoráció

Összesen 4234 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tészta

Fehércsokis máz, dekoráció

Összesen 384 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 353 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    66 g

Zsír

  • Összesen
    276.1 g
  • Telített zsírsav
    158 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1248 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2632.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    662 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    1174 mg
  • Nátrium
    501 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    386.3 g
  • Cukor
    224 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    280.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1839 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    719 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1807 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    395 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1365 micro
Összesen 4234 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 384 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Tészta

Fehércsokis máz, dekoráció

Elkészítés

Tészta

  1. Előmelegítjük a sütőt 190 fokra, alsó-felső fokozaton.
  2. Az egész tojásokat a kristálycukorral és a vaníliaaromával robotgéppel habosra keverjük.
  3. Folyamatos kevergetés mellett hozzácsurgatjuk az előzőleg már megolvasztott és enyhén kihűlt vajat.
  4. Hozzászitáljuk a lisztet, a matchaport és egy csipet sót.
  5. Belereszeljük egy citrom héját, és mehet bele a leve is.
  6. Csomómentesre keverjük spatulával vagy habverővel, majd letakarjuk, és 15 percet állni hagyjuk a tésztát. Pihentetés után habzsákba töltjük, de kiskanállal is adagolhatjuk.
  7. A szilikonformát töltés előtt kicsit megszórjuk porcukorral (ez sülés közben finoman rákaramellizálódik a kis sütikre). A tésztát kb. 3/4-ig a kagylóformákba töltjük, majd kicsit elegyengetjük hústűvel vagy fogpálcikával.
  8. Kizárólag alsó-felső fokozaton sütjük 10 percig, majd rácsra borítva hagyjuk kihűlni őket.

Fehércsokis máz, dekoráció

  1. A csokoládét és tejszínt gőz fölött összeolvasztjuk. Egy tipp: csepegtessünk egy kevés fehér ételfestéket a csokihoz, ettől sokkal fehérebb lesz a színe, és szebben be is vonja a kagylókat. (Használhatunk más színezéket is.)
  2. A madeleine-eket srégen belemártjuk az elkészült mázba, és megszórjuk a liofilizált málna- és pisztáciadarabokkal.
  3. 15-20 percet hagyjuk őket dermedni.
  4. Kávé vagy tea mellé a legtökéletesebb kísérő.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 2761
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 05.

Receptkategóriák

Matchás-fehércsokis-málnás madeleine
Foxpost 10 recept

A madeleine /ejtsd: mádlen/ épp egy falatnyi, roppant szemrevaló és igazán mennyei, kagylóalakú, klasszikus francia aprósütemény, ami a XVI. század teadélutánjainak elmaradhatatlan kiegészítője volt. Most extra, matchás-fehércsokis-málnás változatban hoztuk el nektek!

Hozzávalók

Tészta

Fehércsokis máz, dekoráció

Címlapról ajánljuk

További cikkek