r
Nosalty Logó

Sütőben sült brokkolifasírt

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gréti
Sütőben sült brokkolifasírt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A brokkolifasírthoz

A mártogatóshoz

Összesen 216 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A brokkolifasírthoz

A mártogatóshoz

Összesen 1289 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A brokkolifasírthoz

A mártogatóshoz

Összesen 106 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    698.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    453 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    95 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    270 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    847 micro
Összesen 216 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    56.4 g

Zsír

  • Összesen
    57.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4190.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    438 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    195 mg
  • Foszfor
    786 mg
  • Nátrium
    2715 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    154 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    569.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    300 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    505 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1275 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1618 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5080 micro
Összesen 1289 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    344.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    223 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    133 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    418 micro
Összesen 106 kcal

Hozzávalók

A brokkolifasírthoz

A mártogatóshoz

Elkészítés

A brokkolifasírthoz

  1. A brokkolit tisztítjuk, daraboljuk, a szárát is, és forrásban lévő víz felett megpároljuk kb. 8-10 perc alatt.
  2. Közben leszűrjük a csicseriborsót, a levét félretesszük további finomságokhoz vagy vegán majonéz készítéséhez.
  3. Egy serpenyőben olívaolajon megpároljuk a kockázott hagymákat, minden fűszert rászórunk, hogy az olajban kiengedjék zamatjukat.
  4. Konyhai robotgépbe tesszük a párolt brokkolit, a leszűrt csicserit és a fűszeres hagymát egy pár evőkanál zsemlemorzsával, élesztőpehelyjel és párszor megforgatjuk, nem kell pürét csinálni az alapanyagokból, rusztikusan, darabosan a legjobb, legyen mire ráharapni.
  5. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  6. Az így készített masszából, olajozott kézzel golyókat készítünk, ezeket beleforgatjuk egy tálban kikészített pankómorzsába, és így mehetnek egymástól egy kis távolságra, egy sütőpapírral kibélelt sütőtálcára.
  7. Sütőbe tesszük a brokkoligolyókat, és 180 fokon kb. 20-25 perc alatt megsütjük őket, vagy ameddig kívül aranybarnák nem lesznek.

A mártogatóshoz

  1. Közben készíthetünk egy mártogatóst vagy szószt hozzá. Görög joghurtot simára keverünk, ízlés szerint sóval, borssal, egy kiskanál dijoni mustárral, és aprított újhagymával, petrezselyemmel.
  2. Én sült endíviával és rizzsel tálaltam a brokkolifasírtot, de magában a szósszal is szuper falatka!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 83
  • 7 napos nézettség: 429
  • Össznézettség: 1820
  • Feltöltés dátuma: 2024. április 19.

Ajánló

Falafel helyett könnyedebb változatként is elkészíthető.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fasírt nem csak hússal, zöldséggel is készíthető, itt a legjobb példa, a brokkolis változat, készítsétek el!

Hozzávalók

A brokkolifasírthoz

A mártogatóshoz

Címlapról ajánljuk