Az Alba Aréna multifunkcionális rendezvény- és sportközpont harmonikus íveivel, látványos megvilágításával Székesfehérvár egyik legpazarabb épülete. Avatására április 19-én, a Magyarország-Norvégia válogatott jégkorong-mérkőzéssel került sor. A helyszín a látogatókat ezt követően programokkal, bérelhető konferenciatermekkel, szolgáltatásokkal várja.

ÁPRILIS 21-TŐL MÁJUS 1-JÉIG KÖZÖNSÉGKORCSOLYÁRA INVITÁLJÁK A LÁTOGATÓKAT A MEGHIRDETETT IDŐPONTOKBAN,

május 1-jén pedig Arénabulival búcsúztatják a jeget, majd megtörténik az átállás a „száraz" produkciókra: május 24-én látványos, nagyszabású musicalshow, a Nicola Tesla – Végtelen Energia látható, június 15-én pedig a Quimby érkezik Székesfehérvárra - írja a Turizmus.com.

Az Alba Aréna multifunkcionális jellege az üzleti turizmus számára is kiemelkedő lehetőségeket tartogat. Nem csak konferenciatermei, hanem a teljes épület elérhető rendezvények, konferenciák, vásárok, előadások, bemutatók számára. Mindemellett a helyszín sport- és kulturális programlehetőségek szervezésére biztonságos, fedett, tágas lehetőségeket biztosít.

A MINTEGY HATEZER FÉRŐHELYBŐL 1500 OLYAN MOBIL LELÁTÓ, AMELYNEK MOZGATÁSÁVAL NÖVELHETŐ A KÜZDŐTÉR NAGYSÁGA.

A hatezer ülőhely mellé további 2200 szék helyezhető el a küzdőtéren.

Energiatakarékos komplexum

A csarnokban nincs gázbekötés. Elektromos energia és a 204 talajszondából nyert energia biztosítja a hűtés-fűtést, a jégkészítéshez használt víz több mint 80 százaléka újrahasznosítható. Az aréna zajkibocsátása is minimális. Sem a külső, sem a belső terekben nem hallani a gépészeti berendezéseket, ugyanis azokat a hangszigetelt, hangcsillapító és rezgéselnyelő burkolattal ellátott pinceszinten helyezték el.

Az Economx korábban a létesítmény fénypróbájáról is beszámolt.

Az M7-es autópálya agárdi lehajtójától pár percnyi autóútra található impozáns épülethez újonnan kialakított útcsatlakozás vezet. Az épület közvetlen közelében hatalmas parkoló várja a gépjárműveket.