Az előválasztást megnyerő Kovács Gergely szerint a DK akadályozza a győzelmet a XII. kerületben

  • narancs.hu
  • 2024. április 19.

Belpol

Folytatódik a pártok viszálya Hegyvidéken, a DK már reagált is. 

„Újabb akadálya lett a XII. kerületben, hogy simán legyőzzük a Fideszt: A DK-s Élő Norbert” – írja bejegyzésében Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt társelnöke, aki megnyerte a XII. kerületi előválasztást

Mint fogalmaz, az előválasztás eredményének és annak ellenére, hogy a DK az előválasztáson támogatta a momentumos jelöltet, „Norbi az elmúlt 4 napot azzal töltötte, hogy összehozza a Fidesz győzelmét a XII. kerületben”.

„Komoly munkát végzett, igaziból többet dolgozott ebben a pár napban, mint az elmúlt 5 évben.

  • Először az MKKP kompenzációs listáján akart szerepelni, ami valóban vicces lenne, ha azt egy DK-s vezetné.
  • Aztán átállt zsaroló módra, és elkezdte tolni, hogy ha nem indulhatnak a megbeszéltek ellenére ők 4 körzetben, akkor a DK majd elindul a Kutyapárt ellen minden egyéni körzetben.
  • Aztán jött, hogy ne induljon a Kutyapárt Óbudán meg Újpesten meg a VII. kerületben, mert különben összehozza a fideszes győzelmet a Hegyvidéken.

Minket ilyen hülyeségekkel zsarolni nem lehet, így Norbi arra jutott, hogy akkor a DK elindul az összes egyéni körzetben a kerületben, ahol a Kutyapárt”. 

Bejegyzése szerint Élő Norbertet a P, az LMP, a Jobbik és a Momentum elhajtotta, „a csodálatos szocialista párt egyelőre vele tartana”.

„Jó lenne mondani egy mondatot, hogy mi értelme volt, hogy a DK és az MSZP (tudjátok, a kiabálós bácsi, aki mindent megszavazott Pokorniéknak) bent ült az elmúlt 5 évben a kerületi testületben, de sajnos egy se jut eszembe. Választáskor most hirtelen aktivizálódtak, hogy legalább valami kárt tudjanak okozni, ha már dolgozni nem sikerült. Ha valóban így alakul, és elindul ellenünk minden körzetben a DK és az MSZP, igaziból szerintem akkor is nyerhetünk, és talán izgibb is lesz egyszerre legyőzni Orbán meg Gyurcsány csapatát, na de majd meglátjuk, mire jutnak végül. Az elmúlt pár naphoz meg szívből gratulálunk Élő Norbinak” 

– írta Kovács Gergely. 

DK: A Kutyapárt segíti a Fideszt

A DK reagált a megjelentekre. Mint fogalmazott közleményében Élő Norbert: „Friss posztjában a Kutyapárt elnöke azt próbálja – sajnos már csak nem is viccesen – elhitetni, hogy én és a DK lehet az akadálya annak, hogy sok év után ne fideszes vezetése legyen a XII. kerületnek. Ez nem igaz. 

A DK a kerületi előválasztást megelőző Kutyapárt-Momentum paktumról nem is tudott, azt előlünk eltitkolták, ahogy azt Kovács Gergely korábbi nyilatkozatában büszkén el is ismerte. A DK-t – és a kerületben működő többi pártot – ez a titkos pártpaktum nem köti, nem is kötheti, hiszen abban nem vettünk részt, arról csak a sajtóból értesültünk. Most pedig ezt akarják erőszakosan lenyomni a torkunkon. 

Láttuk, hogy a Kutyapártban működik az »akinek ellenvéleménye van, az inkább ne jöjjön el a taggyűlésre« típusú mentalitás, de a többi ellenzéki párt a kerületben ezt a működést nem fogadja el. Lássunk tisztán. Nem a DK, hanem a Kutyapárt az, amely a Fideszt segíti a fővárosi kerületekben azzal, hogy ellenjelöltet állít a közös ellenzéki polgármesterekkel, polgármester-jelölttel szemben például az I, a III., a IV., a VII. kerületekben. Miközben korábban ennek az ellenkezőjét nyilatkozták. 

Az még egy viccpárttól is túlzás, hogy a abban a kerületben, ahol ők adnák a közös polgármester-jelöltet, ott számon kérik a többi párt támogatását, de ahol nem ők, ott ellenjelöltet állítanak vele szemben. Mi a Fideszt akarjuk legyőzni Budapesten is, a Kutyapárt pedig láthatóan az ellenzéket. Nem fog nekik sikerülni”. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A hazai próféta

  • - turcsányi -

Van egy jelenet James Clavell 1975-ben publikált regényének tévéváltozatában: a nagyúr táncol.

Apád, anyád idejöjjön!

Amikor 1976-ban megjelent az eredeti Ómen-film (az azóta tetemes hosszúságúra nyúlt széria első installációja), az mind témaválasztását, mind megvalósítását tekintve tisztes elismerést és közben jeles közönségsikert aratott.

Faunok a méhesben

Harci kakasok, üzekedő katicák, tekergőző hernyók, túlérett gyümölcsök, kergetődző és táncoló faunok. Isteni lényekről leváló szárnytollak, méhrajzás és csonkolt kecskeláb – közel harminc művet, festményeket és szobrokat láthatunk a művészeti galériának is otthont adó régi villa első emeletén.