A jövő héttől bevezeti a hatnapos munkahetet a Samsung, így akarják hatékonyabbá tenni a vállalat működését. A dél-koreai cég a gyártási és értékesítési részlegeken egyaránt kötelezővé kívánja megnövelt munkaidőt – írja a Bitport.

A döntés kizárólag a felsővezetőkre vonatkozik és elsőkörben csak három üzleti egységnél – Samsung Display, Samsung Electro-Mechanics, Samsung SDS – lép életbe, de a későbbiek során a többinél is bevezetik majd.

Bizonytalan nemzetközi környezet

A Samsung vezetése bizonytalannak értékelte a nemzetközi gazdasági környezetet, többek között kockázatot látnak a növekvő hitelkamatokban, az olajár emelkedésében, a koreai valuta gyors leértékelődésében, az elhúzódó ukrajnai háborúban és a közel-keleti feszültségek fokozódásában. 

Ezért a változó üzleti környezethez való alkalmazkodás céljából a teljes csoport üzleti stratégiáját átvizsgálják. 

Gyógyír a rosszul menő üzletre

A koreai techóriás a kudarcként elkönyvelt 2023-as üzleti eredményein – főleg a Samsung Electronics számaival elégedetlenek – kíván a megnövelt munkaidővel javítani.  

A Samsung Electronics bevételének mintegy 80 százalékát a Device Solutions részleg alá tartozó félvezető üzletág adja. Ezen üzletág 15 ezermilliárd won (közel 3800 milliárd forint) működési veszteséggel zárta a 2023-as évet. 

Ezzel szemben 2024 első három hónapjában éves összevetésben több mint tízszeresére nőtt a működési eredményt produkált a vállalat félvezetőgyártó részlege.

Nyomásgyakorlás 

A hatnapos munkahéttel a Samsung pszichés nyomást akar gyakorolnia náluk dolgozó vezetőkre, hogy jobban átérezzék a válsághelyzetet. 

A Samsung-birodalom több részlegénél volt olyan igazgató, aki már januárban önként vállalta a heti hat nap munkát, a kulcsrészlegeknél ez a jövő héttől kötelező. A The Korea Economic Daily értesülései szerint az alkalmazottaktól nem várják el, hogy kövessék munkahelyi vezetőik példáját.

Visszaütött az új mobilok tartóssága, letaszították a trónról az iPhone-t

Már nem az Apple készüléke uralja az okostelefonok piacát.Ha érdeklik a részletek