CNN: Amerikai tisztviselők szerint Izrael ellencsapást mért Iránra

CNN: Amerikai tisztviselők szerint Izrael ellencsapást mért Iránra

Ebrahim Raíszi iráni elnök beszédet mond az iráni fegyveres erők napjának alkalmából tartott díszszemlén Teheránban 2024. április 17-én. (Fotó: MTI/EPA/Abedin Taherkenareh)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Cikkünk frissül

Izrael ellencsapást mérhetett Iránra az ország belsejében, három robbanást is lehetett hallani egy katonai bázis közelében. Hogy pontosan mit akarhattak eltalálni, az egyelőre nem világos, de egy amerikai tisztviselő szerint nem nukleáris és nem is civil célpontokat céloztak. Az iráni FARS hírügynökség szerint egy katonai radar lehetett a támadás fókuszában – írta a CNN.

 Az irániak azt állítják, hogy légvédelmük három drónt lőtt le, arról pedig nem tudnak, hogy rakétatámadás is érte volna őket.

A CNN később arról is írt, Dél-Szíriát is érhette izraeli csapás az éjszaka. A szíriai állami média egy katonai forrása elmondta, izraeli rakéták csapódtak be a területükön anyagi károkat okozva.

Nemrég Irán amiatt indított háromszáz drónt és rakétát Izrael ellen, mert a zsidó állam Szíriában végzett az iráni Forradalmi Gárda egyik magas rangú vezetőjével. Ugyanakkor Izraelnek és szövetségeseinek sikerült megsemmisíteni a drónok és rakéták 99 százalékát.

Címkék: Izrael, Irán