A pénzügyőrök Békés vármegye egyik útján kezdeményeztek intézkedést egy magyar autóssal szemben. Az egyenruhások kérdésére, mely szerint van-e nála jövedéki termék, azonnal igent mondott.

Az autó átvizsgálásakor a pótkerék helyéről közel 20 kilogramm fogyasztási dohány került elő, 50 dkg-os csomagokban. A férfi a lebukása után, csak annyit árult el, hogy a dohányterméket egy ismeretlentől vette.

Alig néhány nap múlva Bács-Kiskun vármegye egyik mellékútján akadt fenn az ellenőrzésen egy másik autós.

A 45 éves férfi szintén ugyanilyen elrejtési trükkel próbálkozott. A pótkerék helyén 30 kilogramm fogyasztási dohányt találtak az egyenruhások. A sofőr nem osztotta meg, hogy honnan jutott hozzá a termékhez, de azt igen, hogy az illegális portékát eladásra szánta.

A pénzügyőrök összesen 50 kilogramm fogyasztási dohányt foglaltak le a két férfitól, több mint ötmillió forint értékben, ezért jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás miatt indítottak eljárást.  A jogsértés elkövetői több millió forint bírságra is számíthatnak.

Szemet szúrt a „furfangos kárpitos” a NAV-nak

Nem a hagyományos szigetelőanyag került annak a kisbusznak az oldalkárpitjaiba, amit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai Csongrád-Csanád vármegyénél nem engedtek tovább.

A részletekről ITT írtunk bővebben.