Joób Márton az indulásával kapcsolatban elmondta, megelégelte a pártok közötti viszályt és szegediként akar a városért tenni. Így nem csupán az újszegedi körzetben, hanem városvezető jelöltként is elindul június 9-én. A jelöltek listája péntektől lesz elérhető, a hétvégén pedig aláírásgyűjtésbe kezd a Szögedi Polgárok Egyesülete. 

Joób Márton elmondása szerint a városi ügyek mentén kíván dolgozni, a jelöltek között pedig bal- és jobboldali beállítottságúak is vannak – számolt be róla a Szegeder.

A képviselőt és társait azzal vádolják, hogy négy megyében működtettek bűnszervezetet, azzal a céllal, hogy a szórólapterjesztéssel és műsorújság kiadásával foglalkozó cégét a piacon tartsák. Az ügyészség szerint adót csaltak, fiktív számlákat állítottak ki és fogadtak be, továbbá alig fizettek járulék a munkavállalóik után, így 2013 és 2017 között közel 271 millió forint vagyoni kárt okoztak.

Az elsőrendű vádlott képviselő ártatlannak vallja magát, miközben az ügyészség kilenc év fegyházbüntetést kért rá.

Joób Márton pere tavaly év elején kezdődött el, miután 2022 februárjában vádat emeltek vele szemben. A tárgyalások kezdete előtt nem sokkal még Botka László jelenlegi polgármester frakcióját, az Összefogás Szegedért színeit erősítette, egészen 2022 novemberéig, amikor a perre hivatkozva kizárták őt, mi több, azt állították, hogy a vádemelés óta Joób Márton már a Fidesz embere lett.

Ezt azonban az is megelőzte, hogy Joób Márton több alkalommal is nyíltan szembement a városvezetéssel a közgyűlések alkalmával.

Szegedről ingázik az új államfő, úgy tűnik, várnia kell a költözéssel

Sulyok Tamás még nem adta fel a dél-alföldi társasházi lakását.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább--->