Rászállt Magyar Péterre a Szuverenitásvédelmi Hivatal

  • narancs.hu
  • 2024. április 18.

Belpol

Külföldi finanszírozási kísérlet gyanúja miatt indít vizsgálatot, Magyar Nemzet-cikk alapján fogott szagot a Szuverenitásvédelmi Hivatal. Magyar Péter a Fideszt és Orbánt ajánlotta a hivatal figyelmébe. 

A kormányzati propagandalap Magyar Nemzet csütörtökön napvilágot látott információi alapján indít vizsgálatot a Szuverenitásvédelmi Hivatal.

Lánczi Tamás hivatalának közleménye szerint felmerül a gyanúja annak, hogy „ugyanaz a külföldi és magyar szereplőkből álló érdekkör és kapcsolati háló”, amelyik a 2022-es országgyűlési választások előtt Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt mozgalmát támogatta és „megpróbálta a magyar törvényeket kijátszva befolyásolni a magyar választásokat”, valamint több európai uniós kampányban is aktív szerepet vállalt, jelenleg ismét a magyar választásokat „vette célba”. A Szuverenitásvédelmi Hivatal szerint az érdekkör céghálójának tagjaival szemben több büntetőeljárás is folyamatban van.

A hivatal bizonyára arra a – szerző feltüntetése nélkül közölt – cikkre gondol, miszerint Magyar Péter mögött „a Bajnai Gordon nevével fémjelzett” Datadat cég áll. A kormányközeli lap ezt arra alapozza, hogy a talpramagyarok.hu weblap adatfeldolgozói között van az Estratos Digital GmbH, amelynek ügyvezetője „a Datadat-cégcsoport vezető figurája, Ficsor Ádám”.

Szigetvári Viktor, a Datadat ügyvezetője reagált a cikkre, azt írta: „Szemben a Magyar Nemzet ma megjelent hazug állításával,

sem a Datadat Professional Kft., sem a korábbi Datadat GmbH jogutódja nem áll üzleti kapcsolatban sem Magyar Péterrel, sem pedig más, hozzá kapcsolható párttal vagy egyesülettel.

Minden más ezzel ellentétes állítás hazugság. Társaságainkat a propagandasajtó nem kereste ezen téves információ közlése előtt.”

Később maga Magyar Péter is reagált a hírre egy sok bohóc emojival tarkított Facebook-posztban. Magyar Lánczinak címezte a posztját, és azt írta: "Kedves Tomi, Örülök, hogy megdolgozol a pénzedért. Javaslom, hogy a Fideszt is keresd meg, akár az Állami Számvevőszék elnökével (havi 6,5 millió forint) közösen és érdeklődjetek náluk, hogy évente hány milliárd forintot költenek 2015 óta az amerikai kampányguruknál, a gyűlölet propaganda mestereinél, illetve, hogy Orbán Viktor hogyan avatkozik be magyar adófizetői milliárdokkal szinte az összes balkáni választásba, de még a franciába is. Várom a hívásodat, MP".

Emlékezetes, hogy Lánczi Tamás a hivatalról azt mondta, nem titkosszolgálat, rendőrség vagy ügyészség, viszont együttműködik ezekkel az állami szervekkel. Az is kiderült már, hogy nincs problémája a Magyarországon járőröző kínai rendőrökkel a Szuverenitásvédelmi Hivatalnak.

A hivatal egyébként annak az „újságnak” a cikke alapján nyomoz, amely a legtöbb sajtópert elveszítette tavaly.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Meghalt Paul Auster

  • narancs.hu

Az amerikai író 77 éves volt, súlyos beteg. Három éve az unokáját, azután a fiát veszítette el.