„Klubrádió
A lényeg

Majdnem 20 millió literrel kevesebbet tankoltunk, mint egy éve

17/04/2024 14:52

| Szerző: Klubrádió

Vannak arra utaló jelek, hogy a következő hónapokban tovább drágulnak majd az üzemanyagok, és elérhetik a 700 forintos literenkénti árat.

A tavalyi év azonos időszakához képest 1,9 százalékkal kevesebbet tankoltak az autósok idén január és március között, írja a Magyar Ásványolaj Szövetség legfrissebb adatai alapján a Telex.

Az összesítés szerint 2023. január és március között 896 millió liter üzemanyag fogyott összesen a magyar kutakon, az idei első negyedévben viszont alig haladta meg a 879 millió litert az összesen eltankolt benzin és dízel mennyisége.

benzinkút, ársapka, nincs benzin, üzemanyag,
 

 

Tavaly az első negyedévben 95-ös benzinből 295 ezer liter fölött tankoltak az autósok, idén január és március között viszont ez a szám nem sokkal kúszott 286 ezer fölé. A sima dízelből 515 ezer liternél is több fogyott a magyar benzinkutakon tavaly az első negyedévben, idén viszont az 500 ezret sem érte el ez a mennyiség.

Április elején féléves rekordra emelkedett a benzin ára, és a dízel dízel átlagára is átlépte a 650 forintos lélektani határt. December óta majdnem száz forintot drágult a benzin és a dízel, és vannak arra utaló jelek, hogy a következő hónapokban tovább drágulnak majd, és elérhetik akár a 700 forintos literenkénti árat is – jegyzi meg a lap.