„Klubrádió
A lényeg

Donáth Anna: Aki ellenzékiként Magyar Péter lejáratásában a Fidesz oldalára áll, az csak "nehezebbé teszi a kormány leváltását"

17/04/2024 14:47

| Szerző: Klubrádió

A Momentum elnöke, európai parlamenti képviselője szerint alapvető szolidaritással tartoznak a Tisztelet és Szabadság Párt (Tisza Párt) alelnökének. Az elmúlt időszakban ellenzéki és kormánypárti politikusok is élesen bírálták Magyar Pétert. A Tisza Párt alelnökének Európa-politikájáról maga Donáth Anna is bíráló véleményt fogalmazott meg. Leszögezte azonban azt is, hogy az ellenzék nem kerül közelebb a kormány megbuktatásához azzal, ha csatlakozik a Magyar Péter ellen indított "gyűlöletcunamihoz″.

Nagyon rövid távú gondolkodás a Magyar Péter mögött álló tömeget azzal vádolni, hogy ne a rendszer bukását akarná - fogalmazott Facebook-bejegyzésében Donáth Anna. Ugyanakkor jogos észrevételnek tartja, hogy Magyar Péter nem képvisel liberális és baloldali értékeket. A Momentum elnöke szerint borzasztó üzenet a változást akaró tömegeknek, ha az ellenzéki szereplők nem képesek kulturáltan megvívni a politikai vitáikat. Mint írta: "Az ellenzéki közegnek az a dolga, hogy minden erejével és erőforrásával a kormány buktatásán dolgozzon – nem az, hogy egyes pártok a másikat gyalázzák fizetett hirdetésekben.