r
Nosalty Logó

Szalonnás-babos sertéstarja

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Gizi
Szalonnás-babos sertéstarja
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 15% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1822 kcal
  • 15% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 5467 kcal
  • 15% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 211 kcal
  • 15% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130.2 g

Zsír

  • Összesen
    97.2 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3356.3 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    221 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    313 mg
  • Foszfor
    1676 mg
  • Nátrium
    953 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    518.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    553 micro
  • Kolin:
    507 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 1822 kcal
  • 15% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    390.6 g

Zsír

  • Összesen
    291.7 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    122 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    1095 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10068.9 g
  • Cink
    61 mg
  • Szelén
    462 mg
  • Kálcium
    664 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    939 mg
  • Foszfor
    5028 mg
  • Nátrium
    2858 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    287.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    64 mg

VÍZ

  • Összesen
    1554.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    490 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    87 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1658 micro
  • Kolin:
    1521 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 5467 kcal
  • 15% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    390.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    195 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 211 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tarjaszeleteket klopfoljuk ki, de arra figyeljünk hogy ne legyen túl vékony. Ezután ízlés szerint sózzuk, és hagyjuk állni, ameddig a babos ragut elkészítjük.
  2. A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A császárszalonnát vágjuk fel vékony csíkokra. A babot tegyük egy szűrőbe, majd öblítsük le, és csepegtessük le.
  3. Egy serpenyőbe tegyük bele a felcsíkozott szalonnát, öntsük rá az olajat, majd süssük pár percig. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pár perc múlva, amikor a hagyma kissé összeesett, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, majd a lecsepegtetett babot is. Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel, kevergetve pároljuk még 1-2 percig, majd hűtsük langyosra.
  4. A kukoricalisztet keverjük össze a pirospaprikával, majd forgassuk bele a hússzeleteket. Ezután a hússzelet egyik felére kanalazzuk rá a szalonnás-babos tölteléket, majd hajtsuk rá a szabadon maradt húsrészt. Mindegyik szelet hússal így járjunk el. (Én hústűvel átszúrtam, hogy sütés közben ne nyíljon szét a töltött hússzelet, de ezt el is hagyhatjuk.)
  5. A megtöltött hússzeleteket helyezzük egymás mellé egy tepsibe, kanalazzuk mellé a kimaradt tölteléket, majd öntsük fel a sörrel, és fóliával fedjük le a tepsit.
  6. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten egy óra alatt pároljuk puhára a húst. (Én légkeverésnél 160 fokon, 60 percig pároltam)
  7. Ezután vegyük le a fóliát, kicsit emeljünk a hőfokon, és süssük szép pirosra a húst. Ameddig a hús sül, készítsünk mellé ízlés szerinti köretet.... jól illik hozzá pl. a krumplipüré. Tálaláskor a szalonnás-babos tarjaszeleteket ízlés szerinti körettel, salátával, esetleg egy szelet friss kenyérrel kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 183
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 111
  • Össznézettség: 33625
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek