„Klubrádió
A lényeg

Életveszélyesen bántalmazott csecsemőt vittek kórházba Vasban

16/04/2024 15:50

| Szerző: Klubrádió

A anya ellen indult eljárás.

A rendőrségre április 9-én a Vas Vármegyei Markusovszky Egyetemi Oktatókórházból érkezett bejelentés arról, hogy egy csecsemőt szállítottak be hozzájuk, akin feltehetően

bántalmazásból származó sérülési nyomok láthatók.

 
Illusztráció:
Pixabay
 

A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a gyermek anyját, aki ellen életveszélyt okozó gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés miatt indult eljárás.

A rendőrség igazságügyi orvosszakértő bevonásával vizsgálja az esetet és a sérülések keletkezésének körülményeit – jelentette a police.hu

 

 

 

 

 

Az átalakítás a korábbi rendszer visszaállítása, 2021 és 2022 között ugyanis már hasonló módon működött az egyetem – akkor is Csáki-Hatalovics volt a kancellár –, 2022 februárjában azonban átalakították a struktúrát.

 

Csáki-Hatalovicsot gazdasági igazgatóvá fokozták le, Trócsányit pedig kinevezték a Károli rektorának. Beiktatásán Balog Zoltán akkori zsinati elnök is jelen volt, és személyesen áldotta meg az új vezetőt.

photo_camera Balog Zoltán püspök megáldja Trócsányi Lászlót mint a Károli Gáspár Református Egyetem új rektorát Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

A kancellári rendszer mostani visszaállításával Trócsányi pozíciója kiüresedett. Innentől Csáki-Hatalovics az egyetem alkalmazottainak a munkáltatója, és az oktatási és működési feladatok tekintetében is ő az érdemi döntéshozó.

 

HIRDETÉS

 

 

Ez Trócsányi számára azért lehet különösen kellemetlen, mert március végén épp egyetemi kötelezettségeire hivatkozva utasította el az alkotmánybírói felkérést. A Fidesz a köztársasági elnökké választott Sulyok Tamás helyére jelölte volna a rektort.