„Klubrádió
A lényeg

Szentkirályi: A Fidesz jelöltje én vagyok

16/04/2024 13:01

| Szerző: Klubrádió

A főpolgármester-jelölt a Mandinernek igyekezett tisztázni, hogy a kormánypárt mögötte áll, de ennél jóval hangsúlyosabb volt az interjúban, hogy szerinte Karácsony Gergely viszont Gyurcsány Ferenc jelöltje.

Szentkirályi Alexandra főpolgármester-jelölt a hivatalos kampánynyitó előtti napon interjút adott a Fidesz-barát Mandinernek.

Karácsony Gergely főpolgármester egy ideje azt kommunikálja, a Fidesznek két jelöltje van, Szentkirályi mellett ugyanis Vitézy Dávidot is annak tartja. A Fidesz jelöltje én vagyok – szögezte le Szentkirályi első válaszában. Vitézy neve pedig csak egyetlen egyszer került szóba, az interjú utolsó kérdésében. amely arról szólt, mikor lép vissza a javára? "Eszem ágában sincs visszalépni. Azért indulok el ezen a megmérettetésen, mert győzni akarok" – mondta Szentkirályi.

Ezzel szemben Gyurcsány Ferenc neve tizenhétszer hangzott el az interjú alatt a jelölt válaszaiban. Szentkirályi arról beszélt, hogy Karácsony valójában a volt miniszterelnök jelöltje.

"Elég megnézni a kampányindítójukon készült képeken a kettejük testbeszédét. Árulkodó volt, ahogyan a formálisan nagy közjogi felhatalmazással és politikai befolyással bíró főpolgármester kisfiús módon hódolt be a baloldal valódi vezérének. Ha ez van a kamerák előtt, akkor képzeljük el, mi mehet odabent a Városházán? Ott minden szempontból Gyurcsány a főnök" – mondta Szentkirályi, aki ezután néhány konkrét szereplővel példálózott, akik a Városházán vagy a főváros cégeiben dolgoznak és korábban valamilyen szerepet vállaltak Gyurcsány kormányzása idején is.

A nyilvános főpolgármester-jelölti vita lehetőségét is erre hivatkozva utasította el Szentkirályi, szerinte csak Gyurcsánnyal lenne értelme kiállni.

 
Szentkirályi Alexandra
 

Szentkirályi büszkén tekint vissza a Tarlós-érára, amikor képviselőként majd főpolgármester-helyettesként szolgált. "A fonódó villamoshálózat, megújuló járműpark, rendbe tett közterületek, a 4-es metró befejezése, a 3-as metróvonal rekonstrukciójának megkezdése, Mol Bubi, kulturális fejlesztések, Margit-sziget, sportberuházások és elképesztő turisztikai fejlődés" – sorolta az eredményeket.

Ezzel szemben szerinte Karácsony csak olyan projekteket fejezett be, amelyek még az előző vezetés alatt indultak el. "Ha valaki azt kérdezi, mi volt Karácsony önálló teljesítménye, talán a Blaha Lujza téri wc-t mondanám. Szelfizett is vele – aztán elromlott" – mondta Szentkirályi.

Az interjúban valamennyi tér jutott arra is, mik lennének Szentkirályi prioritásai főpolgármesterként:

"Átgondoltan, a józan ész figyelembevételével tervezem rendbe tenni a mai kaotikus közlekedést, ami úgy lenne biztonságos a bicikliseknek, hogy közben a főváros abbahagyná az autósok üldözését" – kezdte. Szerinte ki kell terjeszteni a Mol Bubi-rendszert, bővíteni a villamoshálózatot.

Fontos feladatokat lát a köztisztaság terén és "felszámolná" a köztéri hajléktalanságot.