Ezek nem ugyanazok

Ezek nem ugyanazok

Magyar Péter a Kossuth téren 2024. április 6-án (Fotó: Magyar Hang/Albert Enikő)

Magyar Péter valójában csak az újabb Márki-Zay Péter, de közben Soros György embere is, és nem tehet majd mást, össze kell fognia Gyurcsány Ferenccel. Ezt próbálják most sulykolni a kormánypárti megmondók, nem véletlenül. Ahogy azon sem lepődhetünk meg, hogy Magyar viszont minden erejével igyekszik magát elhatárolni a DK-tól és a többi párttól. Az április 6-ai színpadon ezért is hallhattunk annyit arról, hogy a Demokratikus Koalíció valójában ugyanaz, mint a Fidesz. A szigetszentmiklósi polgármester iderángatta még a helyi vitáját is korábbi szövetségesével, ami már erős túlzásnak tűnt. Mi köze legalábbis a százezres tüntető tömegnek ahhoz, hogy ők egykori harcostársakként miként marakodnak? A demonstrálókban ez csak a régről ismerős érzést kelti: „még egymással sem képesek megegyezni”.

A DK válasza pedig mi más is lehetett volna, rögtön ők is Fidesz-kollaborációval vádolták a felszólaló Nagy Jánost. Gyurcsány Ferenc eközben közzétette pontjait, amelyek lényege annyi volt: vannak, akik egy percig sem szolgálták Orbán rendszerét. Persze, csak épp felelőtlen politikájukkal segítettek megácsolni azt. Mindenesetre értjük: az ő célja Magyar és a Fidesz összemosása. Kelendő portéka, még vicces vadhajtásai is akadnak. A kedvencem például, amikor kormánypárti véleményvezérek érvelnek azzal, hogy Magyar Péter testesítette meg a NER legrosszabb arcát. Természetesen a jogász kiállása előtt még a legkevésbé sem gondolták így, és belső kritikájuk sokkal előbb érte volna Rogán Antalt vagy Mészáros Lőrincet, mint Varga Judit férjét. 

• Mivel kell vigyáznia a támadott félnek?
• Miért káros minden esetben az összemosás technikája?
• Hogyan lehet egy polgáribb Magyarországot építeni?

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a Magyar Hang hetilap április 18-ig kapható 2024/15. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!