Tinédzserek elleni brutális támadások Franciaországban – halálos áldozattal

Tinédzserek elleni brutális támadások Franciaországban – halálos áldozattal

Virágok 2024. április 7-én Viry-Chatillon középiskolájánál, ahol egy 15 éves fiatalt öltek meg társai (Fotó: AFP via Europress/Emmanuel Dunand)

Két szörnyű bűncselekmény borzolja a kedélyeket Franciaországban. Két tinédzser az áldozat: a 15 éves Shamseddine és a 14 éves Samara. Shamseddine nem élte túl a támadást, Samara napokig volt kómában, de sikerült megmenteni az életét. Az ügyekben vallási, illetve etnikai hátteret is fel lehet fedezni.

Április 4-én, csütörtökön, délután négy órakor Viry-Chatillonban, Párizs IX. kerületében, a főváros déli részén a 15 éves Shamseddine épp a zeneóráról jött ki az iskolából, amikor négyen vették körbe, és egy elhagyatott épületbe kényszerítették, alig száz méterre az iskolától. Azt mondták neki, hogy beszélgetni akarnak vele, ehelyett azonban nekiestek, és ütni-verni kezdték. A fiatal fiú testszerte szenvedett sérüléseket, de a legsúlyosabb ütések és rúgások a fejét érték. A támadók magára hagyták a magatehetetlen áldozatot, akit nem sokkal később egy járókelő vett észre, ő értesítette a rendőrséget. Shamseddine-t kórházba szállították, ahol azonban másnap délután belehalt sérüléseibe.

Vasárnap a rendőrség négy fiatal férfi és egy nő ellen emelt vádat a gyilkosság miatt. Három 17 éves és egy 20 éves férfi volt a támadó, egy 15 éves lánynak pedig azért kell felelnie, mert tudott a tervezett bűncselekményről, de nem tett ellene semmit. Grégoire Dulin ügyész azt is elmondta, miért támadták meg Shamseddine-t. Azért, mert a támadók között lévő két testvér néhány nappal korábban megtudta, hogy „húguk korabeliekkel levelezett szexualitással kapcsolatos témákban”. – Féltve a lány és a családjuk hírnevét, több fiúra ráparancsoltak, hogy ne érintkezzenek vele. Ezután megtudták, hogy az áldozat azzal dicsekedett, szabadon beszélhet a lánnyal – tette hozzá Dulin ügyész.

• Muszlimok elleni agresszió állhatott a háttérben?
• Miért támadták meg a 14 éves Samarát?
• Mit mondanak a francia politikusok? 

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a
Magyar Hang hetilap április 18-ig kapható 2024/15. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!