Mégiscsak találtak egy harmadik helyszínt Orbánék brüsszeli rendezvényének

Mégiscsak találtak egy harmadik helyszínt Orbánék brüsszeli rendezvényének

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Mateusz Morawiecki korábbi lengyel kormányfő (b) megbeszélést folytat Brüsszelben 2024. január 31-én. (MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az utolsó utáni pillanatban találtak harmadik helyszínt a szervezők annak a rendezvénynek, amelyen Orbán Viktor és különböző, az európai szélsőjobboldalhoz tartozó politikusok szólalnak fel kedden és szerdán. A szervezők Twitter-oldalukon azt írták: az esemény kedd reggel 9 órakor kezdődött a Claridge rendezvényhelyszínen, nagyon közel a brüsszeli európai negyedhez. Az eseményre körülbelül 600 embert várnak.

Mint korábban megírtuk, kétszer is lemondták Brüsszelben a Mathias Corvinus Collegium brüsszeli irodája által szervezett Nemzeti Konzervatív Konferenciát, ahol Orbán Viktor (ő várhatóan szerdán tart beszédet) mellett a brexit „atyja”, Nigel Farage, a francia szélsőjobboldali Eric Zemmour és a volt lengyel miniszterelnök, Mateusz Moravieczki is a felszólalók között van. Eredetileg a Concert Noble lett volna a helyszín, de már korábban visszalépett attól, hogy helyet adjon a rendezvénynek. Így került képbe a brüsszeli Hotel Sofitel, amely azonban szintén visszalépett. „Figyelmeztetést kaptam a sajtótól az esemény természetéről és az érkező emberekről. Erről tájékoztattam a helyi rendőrséget, akik felvették a kapcsolatot a Sofitellel, és a vezetőség úgy döntött, hogy lemondja az eseményt” – mondta Vincent de Wolf, az érintett kerület, Etterbeek polgármestere a The Brussels Timesnak. A szervezők minderről így panaszkodtak a Twitteren: „a helyi politikusok bármit megtesznek, hogy megvédjék a politikai intézményrendszert”.