Már a második helyszínről tették ki Orbánék politikai rendezvényét Brüsszelben

Már a második helyszínről tették ki Orbánék politikai rendezvényét Brüsszelben

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Mateusz Morawiecki korábbi lengyel kormányfő (b) megbeszélést folytat Brüsszelben 2024. január 31-én. (MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Másodszor is lemondták Brüsszelben a Nemzeti Konzervatív Konferenciát, amelyen Orbán Viktor és különböző, az európai szélsőjobboldalhoz tartozó politikusok szólalnának fel kedden és szerdán – számolt be a Hvg.hu. A rendezvényt a Mathias Corvinus Collegium brüsszeli irodája szervezte. Eredetileg másik helyszínen tervezték megtartani, de a Concert Noble már korábban visszalépett attól, hogy helyet adjon a rendezvénynek. Így került képbe a brüsszeli Hotel Sofitel, amely azonban a portál értesülései szerint szintén visszalépett. Antifasiszta szervezetek egyébként tüntetést is hirdettek a hotel elé.

A The Brussels Times idézte az érintett kerület, Etterbeek kerület polgármesterét, Vincent de Wolfot, aki arról beszélt: „Figyelmeztetést kaptam a sajtótól az érkező emberekről. Erről tájékoztattam a helyi rendőrséget, akik felvették a kapcsolatot a Sofitellel, és a vezetőség úgy döntött, hogy lemondja az eseményt” – mondta. Mikor a lemondás ténye kiderült, a rendezvény szervezői egyébként már a helyszínen tartózkodtak.

Emlékeztettek, értesüléseik szerint a Concert Noble azért lépett vissza, mert komoly nyomás nehezedett rájuk amiatt, hogy szélsőséges szervezeteknek és politikusoknak biztosítanak helyet. Orbán Viktor mellett egyébként a brexit „atyja”, Nigel Farage, a francia szélsőjobboldali Eric Zemmour és a volt lengyel miniszterelnök, Mateusz Moravieczki is a felszólalók között – lenne. A lapnak nincs tudomása újabb rendezvényhelyszínről.