2p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Nevetséges árbevétel, fogyatkozó felhasználószám mellett 11 milliárd dollárra is értékelték Donald Trump közösségi médiacégét. Azóta az árfolyam megfeleződött, a befektetők kezdenek kiábrándulni.

A Trump Media március végi tőzsdei bevezetéskor az előzetesen jósolt 10 milliárd dolláros álomszintet is sikerült túlszárnyalni, hiszen az első napok csúcsán a cég kapitalizációja a 11 milliárd dollárt is meghaladta, írta laptársunk, a Privátbankár.

Jelzésértékű volt a túlértékeltségre, hogy a Trump Media értéke nagyjából hasonló, mint az Elon Musk vezetése alatt óriási értékvesztést elérő X-é (korábban Twitter), miközben utóbbinak komoly bevételei vannak. Ráadásul a cégek növekedési kilátásai sem említhetők egy lapon, hiszen Trump közösségi médiás oldalának aktív amerikai felhasználóinak száma februárban 494 ezerre esett szemben az X 75 milliós felhasználói táborával.

Sokan vélhetőleg nem vettek figyelembe semmiféle gazdasági racionalitást, amikor vásároltak a DJT-részvényekből, legfeljebb valami rózsaszín jövőben bízhattak (például az elnöksége alatt olyan látogatott lesz a felület, amely révén képes lesz profitra, vagy a szabályozás változik más szereplők kiszorításával, ami majd a politikus cégének kedvez). Ez azonban csak pillanatnyi lendületet volt képes adni a részvényeknek, hiszen a bevezetés utáni hurráoptimizmus utáni két hétben gyors kijózanodás és tetemes esés következett.

Donald Trump cégén sokat vesztettek a befektetők
Donald Trump cégén sokat vesztettek a befektetők
Fotó: Depositphotos

A csúcson 80 dollár felett is forgó papírok hétfőn 30 dollár alá kerültek. Ebben az általános piaci hangulat romlása mellett szerepe lehet Joe Biden javuló számainak és az exelnök most kezdődő perének is. Ennek ellenére Trump feltétlen hívei állítólag továbbra is bíznak a részvényben, és abban, hogy a politikus visszaszerzi az elnöki posztot, aminek köszönhetően a Trump Media befektetések nyereséget hoznak majd számukra.

A teljes cikket a Privátbankáron olvashatják.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!