A NAV költségvetési csalás miatt nyomoz a CÖF plakátcégével kapcsolatban

Tavaly oktüberben rendelték el a nyomozást, erről Polt Péter adott tájékoztatást.

2024. április 15., 19:18

Szerző:

Miután tavaly szeptemberben a 24.hu megírta, mennyit költött listaáron a CÖF–CÖKA cége, a Kövess minket 2022 Kft. az ellenzéki politikusokat lejárató plakátkampányra, Vadai Ágnes (DK) kérdést nyújtott be a legfőbb ügyésznek arról, honnan volt 1 milliárd forintja a veszteséges cégnek. Polt Péter akkor a kérdést feljelentésként értékelte, megküldte kivizsgálásra a Nemzeti- Adó és Vámhivatal (NAV) Bűnügyi Főigazgatóságának – írja a 24.hu.

Nyomoz a NAV a CÖF plakátcége kapcsán

Polt Péter akkor a kérdést feljelentésként értékelte, megküldte kivizsgálásra a Nemzeti- Adó és Vámhivatal (NAV) Bűnügyi Főigazgatóságának.

Miután a minap ismét elárasztották a köztereket a cég plakátjai, az rtl.hu próbálta megtudni, az adóhatóság elindította-e a nyomozást. Hiába.

„A feltett kérdésekkel kapcsolatban nincs nyilvánosságra hozható információ.”

Az adóhatóság többet nem árult el, Vadai Ágnes így ismét Polt Pétert kérdezte arról, hogy a korábbi kampány ügyében a feljelentés alapján

  • mikor,
  • milyen hatóság,
  • milyen jogszabályi rendelkezése szerint,
  • milyen jogalapra hivatkozva,
  • tartalmilag milyen érdemi döntést hozott?

Arról is kérdezte a legfőbb ügyészt, hogyha nyomoznak, akkor kivel szemben, milyen bűncselekmény gyanúja miatt.

Polt Péter válaszolt. Közölte, a

NAV Bűnügyi Főigazgatóság Központi Nyomozó Főosztálya költségvetési csalás bűntette miatt rendelte el a nyomozást még tavaly októberben.

A felderítési szakban lévő nyomozást a IX. kerületi ügyészség felügyeli. A legfőbb ügyész emlékeztetett arra, hogy a törvény szerint a vádhatóság az irányítási jogot csak a vizsgálati szakban, a gyanúsítotti kihallgatás után veheti át.

Mivel a felderítési szakban a legfőbb ügyész sem árulhatott el többet, így nem tudni, hogy az ügyben konkrétan milyen nyomozási cselekmények, bizonyítási eljárási aktusok, fejlemények, vizsgálatok, elemzések történtek, illetve vizsgálják-e az egyelőre ismeretlen költségű új kampány finanszírozását? A DK politikusa kérdésében arra utalt, hogy a háborúpártizó óriásplakátokat ezúttal a dollárbaloldalizók váltották, ráadásul azokat még frissíteni is kellett, amikor az eredeti négy ellenzéki politikus (Fekete-Győr András, Gyurcsány Ferenc, Karácsony Gergely, Márki-Zay Péter) közül a Momentum egykori elnökének helyére Magyar Péter került.

(Fotó: Közzétett videó képernyőfelvétele)

2024. május 2., 11:27

Súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai problémákat tapasztaltak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei Budapesten, egy II. kerületi vendéglátóhely ellenőrzése során, emiatt az étterem tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették, és megközelítőleg 50 kilogramm élelmiszert vontak ki a forgalomból - közölte a hatóság csütörtökön az MTI-vel.

2024. május 2., 09:08

Toroczkai László úgy gondolja, hogy a Mi Hazánk majálisán feltűnt náci karlendítőkről született fotó csak médiamanipuláció, hiszen a média egyik része le akarja járatni a mozgalmukat, a másik része pedig totálisan elhallgatja a pártjukat.