Újabb szülészet állt le

Határozatlan időre leáll a Keszthelyi Kórház szülészete. A hírek szerint csak átmenetileg.

2024. április 14., 08:50

Szerző:

Leáll a szülészet-nőgyógyászati fekvőbeteg ellátás Keszthelyen – szúrta ki a 24.hu a Keszthelyi Kórház szombat késő esti közleményét.

Az intézmény a közösségi médiában adta hírül, hogy április 19-étől átmenetileg a szülészet-nőgyógyászati fekvőbeteg ellátás szüneteltetésére kényszerül.

A járóbeteg-ellátást és az egynapos beavatkozásokat – mint írták – változatlanul biztosítják, míg a fekvőbetegek ellátásának folytonossága érdekében a térség négy kórházával kötöttek megállapodást.

A Keszthelyi Kórház hatókörébe több mint hatvan település tartozik, a tájékoztatás szerint  a települések lakóit az alábbi kórházak fogadják:

  • Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház,
  • Nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház,
  • Ajkai Magyar Imre Kórház
  • és Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház:

A Keszthelyi Kórház vezetése az irányító kórházzal együttműködve mindent megtesz azért, hogy az aktív szülészet-nőgyógyászati betegellátás a lehető legrövidebb időn belül helyben váljon elérhetővé – tették hozzá közleményükben.

Országos leépülés az egészségügyben: teljes osztályokat zárnak be

Az NNK felrakott 20 kijelölő határozatot, amelyek az ország különböző egészségügyi intézményeinek, különböző osztályainak a részleges, vagy teljes leállását jelentik be – írtunk róla még januárban.

„Az NNK frissítette a honlapját (amit hónapok óta nem tette meg) és felrakott még 20 kijelelölő határozatot, amelyek az ország különböző egészségügyi intézményeinek, különböző osztályainak a részleges, vagy teljes leállását jelentik be, 2023. december- 2024. januártól” – írja Facebook oldalán Dr. Kunetz Zsombor Orvos, Szakorvos, MBA. Az egészségügyi elemző azt írja, hogy a Szent János Kórház nemcsak a belgyógyászati feladatát nem tudja részlegesen ellátni, hanem a komoly baleseti sérültek ellátását, de az ittas sérültek ellátását sem tudja biztosítani. 

Hetényi Géza Centrum Kórházban, az arc- és szájsebészeti mellett  a tüdőgyógyászati és légzésrehabilitációs fekvőbeteg ellátás  sem nem lesz elérhető. Az egri Markhot Ferenc Centrum Kórházban a szemészet ügyeleti ellátását nem tudják biztosítani, ezért a betegeknek Debrecenbe kell menniük. A Komárom Esztergom megyei Szent Borbála Kórház az urológia ügyeletei és fekvőbeteg szakellátást továbbra sem tudja biztosítani.A Budapesti Szent Margit Kórház a gasztroenterológiai ellátást, és a gyomor- bélrendszeri vérző betegek ellátását sem tudja biztosítani.

A szakorvos azt írja, hogy „még ezzel nincs vége az új éveben bejelentett részleges, vagy teljes kórházi-, és szakrendelői leállásoknak. Ebből január 6án szombaton az NNK 20 darab határozatot közölt, tavaly egész évben 113 határozatot publikáltak (valószínűleg ennél jóval több volt, csak nem tették fel)”. 

Ahogy arról beszámoltunk, megszűnt a fekvőbeteg-ellátás az orosházi kórház urológiai osztályán. Nem lesz fekvőbeteg-ellátás az Orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet urológiai osztályán, a betegek a gyulai kórház osztályára kerülne.

(Fotó: Keszthelyi kórház)

 

21:17

Megtörni látszik a kutasok ellenállása? Hétfő kora délutáni hatállyal a Mol az összes töltőállomásán 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát, vagyis – nagykereskedelmi árváltozás híján – az árrését. 

18:28

A Szabad Európa kiperelte az autópálya-koncessziós szerződés mellékleteit, és kiderült, hogy 15-17 ezer milliárd forintba kerülhet az adófizetőknek az, hogy a kormány kiszervezte a hazai gyorsforgalmiút-hálózat nagy részét. Az üzletet elnyerő hét magántőkealapról kiderült, hogy négy Szíjj László, három pedig Mészáros Lőrinc kormányközeli üzletember százszázalékos tulajdonában van – írja a lap.

16:47

Kedden túlnyomóan derült, száraz időre van kilátás. Európa időjárását egy kiterjedt anticiklon befolyásolja. Napközben többfelé megélénkül, kedden a Dél-Dunántúlon időnként meg is erősödik a délkeleti, keleti szél.

2024. április 29., 13:16

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.