Halálos légibaleset történt Martonvásár és Ráckeresztúr között

Kisrepülőgép csapódott mezőgazdasági területre. A balesetben egy ember az életét veszítette.

2024. április 13., 14:08

Szerző:

Halálos légibaleset történt Ráckeresztúrnál, a rendőrség megkezdte a helyszínelést – közölte a rendőrség oldalán a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság szombat délben. Az Országos Mentőszolgálat tudatta, hogy egy ember a helyszínen életét vesztette.

Egy kisrepülőgép csapódott Martonvásár és Ráckeresztúr között elterülő mezőgazdasági területre szombaton 10 óra körül. A helyszínre mentőautók és mentőhelikopter is érkezett. Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint egy ember vesztette életét a balesetben.

Korábban a Magyar Honvédség azt közölte Facebook-oldalán, hogy egy eltűnt kisrepülőgépet kerestek Martonvásár környékén, az akcióban pedig részt vett az MH légi kutató-mentő szolgálata is.

2023-ban két légibaleset is borzolta a kedélyeket

2023. szeptember 7-én egy rendőrségi helikopter kis magasságról a Balatonba zuhant, a személyzet nem sérült meg. Az elsődleges vizsgálat anyaghibát állapított meg.


2023. szeptember 10-én a börgöndi repülőnapon lezuhant egy North American T-28 Trojan típusú repülőgép. A két pilóta Rózsavölgyi Vilmos (67), és fia, Rózsavölgyi Árpád (37) életét vesztette. Többen égési sérüléseket szenvedtek, A szörnyű tragédiát videón is rögzítette a repülőnap egyik résztvevője.

A felvételen látszik, amint a kisrepülő elég alacsonyan áthúz a repülőtér felett, majd csinál egy befejezetlen orsót, aminek a végén a pilóta nem tudja kiemelni a gépet, és a földbe csapódik.

A kisrepülő egy személyautó közelében csapódott a földbe. Mindkét jármű kigyulladt. Három  ember (egy nő, egy kislány és egy férfi) súlyos égési sérüléseket szenvedett, őket mentőhelikopterekkel szállítják budapesti kórházakba. Egy kisfiú könnyebben sérült, őt helyszíni ellátás után a Székesfehérvári kórházba szállítják.

„A repülő a zuhanás közben a földbe csapódott egy parkoló személygépkocsi mellett, amelynek következtében mindkét jármű kigyulladt. A rendezvény biztosítását végző, a helyszínen tartózkodó fehérvári tűzoltóegyesület azonnal megkezdte a tűzoltást és a mentést” – mondta akkor Szabó-Bisztricz Anett, a Fejér megyei katasztrófavédelem szóvivője.

 

(Kiemelt képünk: Az MH légi kutató-mentő szolgálata is részt vett egy, Martonvásár környékén eltűnt kisrepülőgép keresésében. Fotó: Cser Georgina őrmester / MH 47. Bázisrepülőtér via MH Facebook oldala)