Dobrev Klára: Európában Magyarországon költik a legkevesebbet a nyugdíjakra

Dobrev Klára: Európában Magyarországon költik a legkevesebbet a nyugdíjakra

Dobrev Klára és az árnyékkormánya tagjai 2022. szeptember 19-én (Fotó: Hutter Marianna/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Európában Magyarországon költik a legkevesebbet a nyugdíjakra, idős honfitársainkra – mondta a Demokratikus Koalíció (DK) EP-képviselője szombati online sajtótájékoztatóján. Dobrev Klára arra a kormányzati bejelentésre reagálva, hogy az idén nem lesz nyugdíjprémium, azt mondta: az a kormány, amely „rokonokból és barátokból csinál milliárdosokat”, amely telekommunikációs céget, repteret, és nemzetközi televíziót vesz magának százmilliárdokért, „kifordítja zsebeit és széttárja a karját” amikor szüleinkről és nagyszüleinkről van szó.

Az MTI által is idézett ellenzéki politikus hozzátette: Orbán Viktor miniszterelnök szerint rendben van, hogy az idősek semmilyen segítséget nem kapnak „az Európa-rekorder magyar drágulás éve” után. – A magyar nyugdíjasok azonban nem azért dolgozták és adózták végig az életüket ebben az országban, hogy most azt mondják nekik: rájuk nem jut, ők nem fontosak – fogalmazott az ellenzéki politikus.

Dobrev Klára szerint „ha nem állítjuk meg Orbánt”, akkor tovább fog haladni a megszorítások útján, és velünk marad a drágulás, az elértéktelenedő nyugdíjak, bérek, valamint a „szétrohadó állami szolgáltatások”. – Ezért ha június 9-én Orbán veszít, a DK ki fogja harcolni, hogy előrehozott választás legyen Magyarországon – jelentette ki.

FRISS:

Cikkünk megjelenése után válaszközleményt adott ki Dobrev Klára kijelentéseire a Fidesz. „Azok a Gyurcsányék beszélnek, akik az életükbe nem adtak nyugdíjprémiumot, sőt elvettek egy havi nyugdíjat, és sorozatos rezsiemelésekkel nehezítették az idősek életét. Ha a dollárbaloldalon múlna, akkor ismét ugyanezt tennék, és még háborúba is sodornák Magyarországot. Brüsszel és a dollárbaloldal háborúpárti politikája miatt van Európa a háború küszöbén és gazdasági válságban. A Fidesz háborús időkben is emeli a nyugdíjakat, fizeti a 13. havi nyugdíjat, védi a rezsicsökkentést, csökkenti az inflációt, és helyreállítja a gazdaságot, hogy az idősek megélhetését segítse” – olvasható a nagyobbik kormánypárt MTI által szemlézett írásában.