„Klubrádió
A lényeg

A KDNP nem támogatja a Fidesz volt szocialista jelöltjét Dunaújvárosban

12/04/2024 15:17

| Szerző: Klubrádió

A KDNP dunaújvárosi alapszervezete nem támogatja a korábbi MSZP-elnök polgármester jelölését; ugyanis a korábbi szocialista politikus Magyar Andrást indítja a Fidesz az iparvárosban.

Kis Péter, a KDNP dunaújvárosi elnöke levelében – amelyet a dunaujvaros.com közölt – azt írta: Magyar mindig is a baloldali eszme mentén politizált és továbbra is baloldalinak tartja függetlenül attól, hogy kinek a jelöltje. Megjegyzi azt is, hogy a Fidesz helyi alapszervezetének elnökét ugyan ismeri, de a tagokat egyáltalán nem.

"Néhány hete, amikor András neve felmerült a Fidesz polgármester-jelöltjeként én személy szerint teljesen megértettem a politikai üzenetét ennek a elgondolkodásnak, de egyáltalán nem találtam összeférhetőnek Magyart a Fidesz oldalán, ráadásul polgármesteri jelöléssel" – fogalmazott Kis Péter.

A szervezet elnöke nem tudja elképzelni, hogy „a baloldali Magyar a Fidesz országos választmányától kapott instrukciók alapján vezetné a várost, de azt sem, hogy jobboldali eszméket valló tisztségviselők Andrástól fogják elfogadni az iránymutatást a politikai kontextusokban.” Levele végén az elnök bejelenti, hogy Magyar jelölését nem tudják támogatni.

Az előző, 2019-es önkormányzati választáson az egyébként a 2018-as országgyűlésit is megnyerő jobbikos Pintér Tamás győzött magabiztosan, a voksok 56 százalékát szerezte meg már közös ellenzéki jelöltként. Ellenfele a  város fideszes polgármestere, Cserna Gábor volt. Pintér már bejelentette, hogy idén újrázni szeretne, a Rajta Újváros! Egyesület színeiben méreti meg magát.